1 av 8
2 av 8
3 av 8
4 av 8
5 av 8
6 av 8
7 av 8
8 av 8

Billy Fagerström mördade Tova Moberg – nu händer detta på Facebook

Ett inlägg, över ett år gammalt, har fått nytt liv på Billy Fagerströms Facebook. Här är historien om hur vänliga människor byggt upp en egen värld på en tack-hälsning.


Mordet på Tova Moberg, 19, har skakat en hel nation. Det var i maj som Tova hittades död, och misstankarna riktades snart mot hennes före detta pojkvän Billy "Blyfa" Fagerström

"Jag tror han försöker få mig att lita på honom så jag vågar träffa honom själv, sen döda mig", skrev Tova Moberg i sin dagbok den 30 december 2016

Billy Fagerström har nu funnits skyldig till mordet, och man har också kommit fram till att 23-åringen inte lider av någon psykisk sjukdom. Det gör att han mycket väl kan dömas till livstids fängelse. 

Billy Fagerströms Facebook-sida har varit stängd för inlägg under en längre tid, men folk som vill säga sin mening har hittat ett kryphål. 

Den 13 december 2016 skrev Fagerström ett öppet inlägg, där han tackade för gratulationerna på sin 22-årsdag. 

Eftersom inlägget är helt öppet är det fritt fram för vem som helst att gå in och skriva kommentarer. Detta har nu gjort att inlägget blivit en samlingsplats för alla som vill uttrycka sig. 

Mycket hat

Kanske inte helt oväntat vimlar det av aggressiva kommentarer på inlägget. Vissa nöjer sig med att skriva grova tilltal, andra kommentarer övergår i rena hot mot Fagerström. 

Men det är inte bara ilska – vissa besökare efterfrågar en mjukare ton. 

Men, ofta spårar även de interna diskussionerna i tråden, och näthat mot andra i diskussionen är inte ovanligt. 

Samlingsplats

Men det finns en djupare dimension av Billy Fagerströms Facebook. Det är inte bara en plats att uttrycka vrede mot mördaren, eller sympati med offret. Kommentarsfältet under Billys ett år gamla inlägg har fått ett eget liv, med hundratals kommentarer. Folk delar artiklar, spekulerar om domen. Och firar. 

När tingsrätten fastslog att Billy Fagerström mördat Tova Moberg och det stod klart att han kommer dömas för brottet postade vissa bilder på hur de drack vin för att fira. En la till och med upp en bild på en champagne-flaska. 

I skrivande stund fylls kommentarsfältet på minut för minut av arga, ledsna eller bara nyfikna människor. Hur framtiden för Billy Fagerströms Facebook-sida ser ut vet ingen, men hans ett år gamla inlägg kanske säger något om den nya tid vi lever i, hur vi sörjer och hur vi bevakar rättegångar. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

Misstänkt anstiftare till Farstamord efterlyst

Polisen har gått ut med en internationell efterlysning efter en man som misstänks ha legat bakom dödsskjutningarna i Farsta i södra Stockholm den 10 juni förra året, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Örkelljunga: Polisen rapporterar om brand

"Det brinner i en villa i Eket.", skriver polisen på sin hemsida.

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

1 timme sedan
En ny lag som trädde i kraft 1 januari 2024 har satt den svenska hamburgerkedjan Max i knipa. Men själva menar Max att det beror på kunderna.

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

1 timme sedan
Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Lund

2 timmar sedan
"En person blir misstänkt för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.