Bröderna från Kevinfallet: "Polisen får gärna be om ursäkt"

- 19/05/2017, 10:34 -

TT/SVT

Bröderna som misstänktes för mordet på Kevin 1998 tycker att det är "bedrövligt att se förhören igen".

SVT:s dokumentärserie "Fallet Kevin" har blivit ordentligt omtalad de senaste veckorna. Den handlar om fyraårige Kevin som 1998 hittades död av sin morfar på en lastpall – troligen kvävd av en pinne.

Dokumentären kretsar kring polisens ytterst tveksamma utredning av de två misstänkta bröderna som bara var fem och sju år. Experter menade att barn inte bör förhöras flera gånger, under långa stunder och inte med ledande frågor. Hypotesen är att de till slut erkände för att de helt enkelt tröttnade på att svara på frågor.

Kanske var de inte ens på brottsplatsen, enligt nya uppgifter.

Efter den stora uppmärksamheten så valde bröderna att under fredagen hålla en presskonferens tillsammans med sina juridiska ombud för att svara på frågor. Enligt Nyheter24:s reporter så befann sig hela familjen på plats.

– Det är en stor befrielse att det här kommer ut, sa en av bröderna under presskonferensen.

Nyheter24

Fortsättningsvis så berättade bröderna att de inte haft kontakt med poliserna som höll i förhören. De berättade att det kändes "bedrövligt" att se förhören igen i vuxen ålder. Bröderna var under presskonferensen märkbart chockade över hur förhören har gått till.

– De får gärna kontakta oss och be om ursäkt.

Brödernas mamma och pappa pratade också ut. Båda berättade att de är lättade och att det är en "bubbla som nu har släppt".

När det gäller att få ekonomisk kompensation för lidandet så är deras advokat något kryptisk.

– Vår målsättning är att bröderna ska avskrivas från utredningen och att man ska konstatera att det inte finns misstankar mot dem, sa advokat Thomas Olsson.

Det blev nyligen klart att fallet öppnas igen efter alla frågetecken i utredningen.

Här förhör de 5-åringen som misstänktes ha mördat 4-årige Kevin i Arvika