Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

6 snabba tips – så fixar du lägenhet i Stockholm

- 01/07/2017, 11:15

Det råder bostadsbrist i Stockholm och att skaffa lägenhet är nästintill omöjligt. Här är sex knep för att lättare få en bostad.

1. Ställ dig i bostadskö

Bostadsbristen i Stockholm är inte att leka med och människor får vänta i flera år för att ens komma i närheten av en lägenhet. Bostadsförmedlingen i Stockholm har en kö för unga vuxna för dig som är mellan 18 och 25 år och där kan du ha förtur!

2. Berätta för alla du känner

Facebook, släktträffar eller i kön på Ica – berätta för alla du känner att du behöver en lägenhet. De kanske inte har någon lägenhet just nu, men när de får nys om någon kommer de garanterat att tänka på dig.

3. Underskatta inte Blocket

På Blocket kan du både leta lägenheter och lägga upp en annons om dig själv. Ofta sitter hyresvärdar och letar efter hyresgäster utan att de lagt ut lägenheten och en annons hjälper dig att skilja dig från alla andra som också vill ha en lägenhet.

Utsikt över Stockholm

Bildkälla: Pixabay


4. Privata hyresvärdar

Det är lätt att tro att alla lägenheter ägs av stora företag, men så är inte fallet. Ta reda på hyresvärdens kontaktuppgifter och ring! Kanske har hen en lägenhet som precis blivit ledig, men som hen inte lagt ut någon annons om än.

5. Börja plugga

Runt om i Stockholm finns det lägenheter som bara är avsedda för studenter. Om du funderat på att börja plugga och samtidigt behöver bostad i Stockholm kan detta vara ett alternativ. Bostadsförmedlingen i Stockholm har även en speciell kö för enbart studenter.

6. Bo tillsammans med andra

Det finns en frihet i att ha en alldeles egen lägenhet, men ibland går det inte alls ihop med en knaper budget och väldigt hög hyra. Kanske har du en kompis som är i samma sits och vill dela en större lägenhet med dig? Större kollektiv eller inneboende kan även vara ett alternativ. 

Den här listan är inspirerad av Flora Wiströms inlägg om att hitta bostad.

Ska du flytta hemifrån? Här är åtta viktiga tips för dig som ska flytta hemifrån.


Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Vill du bo i Stockholm?