Ja... Det här är bara ett par av karaktärsdragen folk vittnar om.
1 av 3
Ja... Det här är bara ett par av karaktärsdragen folk vittnar om. - Foto: Unsplash/Pixabay
Det finns ju ganska många tankar om svenskar. Bland annat är detta en klassiker.
2 av 3
Det finns ju ganska många tankar om svenskar. Bland annat är detta en klassiker. - Foto: Quickmeme
Men vad är det utlänningar tycker om oss svenskar egentligen? Nyheter24 har svaret.
3 av 3
Men vad är det utlänningar tycker om oss svenskar egentligen? Nyheter24 har svaret. - Foto: Pixabay

Det här stör sig utlänningar mest på hos svenskar

Har du någonsin funderat på vad utlänningar egentligen tycker om oss svenskar? Här har du svaret.


I mångt och mycket är Sverige ett fint land, det kan nog de flesta enas om. Ibland kan det dock vara svårt att se sig själv i spegeln. Så hur uppfattas vi som faktiskt bor i landet? Trevliga, snälla och sociala? 

Nja, så är inte riktigt fallet. Nyheter24 har tagit reda på vad utlänningar egentligen tycker om oss svenskar, och såhär ser det ut.

Elodie, 23, Frankrike:

"Svenskar har svårt med spontana grejer och kräver så mycket planering. Jag hade en italiensk vän som skulle gå på dejt med en svensk tjej och fick svaret: 'Hmm, om tre veckor på måndag?'. En annan grej jag stör mig på är Allsång på Skansen och hela grejen med att sjunga i grupp, vi fransoser vågar inte sjunga någonting. Sen har jag även märkt att folk inte säger förlåt när de trampar på en på tunnelbanan, och att svenskarna är konflikträdda och inte vågar säga vad de tänker."

Marvin, 28, Österrike: 

"Jag insåg att det är en konst i sig att skaffa vänner i Sverige, det är verkligen inte lätt. Trots det har mina försök burit frukt. Jag har träffat några av mina bästa vänner i det här landet. Det jag vill säga är att det tar mycket tid att skaffa kompisar, men när du väl gör det är de väldigt lojala och fina."

Nina, 20, Ryssland:

"Trots att svenskarna är öppensinnade tycker jag inte att de är lika välkomnande som andra, mindre än oss ryssar till och med. Det är liksom okej att säga till sin kompis att 'jag ska äta middag med min familj, kommer strax', när det i Ryssland är tvång på att bjuda in sin kompis. Sen kan de vara kyliga och superprivata. Fast i övrigt gillar jag svenskar."

Axel, 22, Finland:

"Jag irriterar mig på när svenskar antar att man har bott i Sverige för att man talar finlandssvenska eller att man 'talar så bra svenska' när det är mitt modersmål. Svenskar börjar lyssna på vad man säger efter att man sagt fyra ord. Alla svenskar är vana vid att de fyra första orden är en fras som inte betyder något, medan finnar går rakt på sak. Sen stör jag mig när svenskarna vinner över finnarna i hockey-VM."

Carl, 24, USA:

"Dejtingscenen är helt omöjlig. Den existerar i princip inte och svenskar är överlag väldigt svåra att ta sig in under skinnet på."

24-årige Carl från USA tycker att dejtingscenen i Sverige är helt omöjlig. Källa: Giphy

Daniela, 30, Tyskland:

"Svenskar ger ett väldigt självsäkert intryck, vilket faktiskt är rätt positivt. Men det kan också uppfattas som en arrogant attityd. Å andra sidan kanske jag bara är avundsjuk. Sen känns svenskarna nästan lite för perfekta. Självsäkra, lugna, kompetenta, erkänt språkbegåvade, bra på jämlikhet, och alla har det bara bra – det ni kallar 'lagom', va? Jag tycker att detta är irriterande och orealistiskt, jag menar, hur är det ens möjligt? Ni verkar vara allt alla andra länder vill vara. Men samtidigt tycker jag att svenskarna kan sakna lite hjärtlighet och värme mot främlingar."

Jack, 25, Storbritannien:

"Den konstanta lugnet som svenskar har, att de alltid behöver framstå som i kontroll och inom den sociala normen. Jag saknar excentriker som är skamlöst annorlunda och stolta över det."

Uppenbarligen är det så att vi svenskar har rätt många fina sidor, men också en hel del grejer vi borde jobba på hos oss själva. Sen är det självklart så att alla är olika, och att ovanstående vittnesmål bara är generaliseringar. Med sådana kan ju vara rätt kul ibland.

Vill du veta mer om svenskar? Det här googlade vi mest under hela 2016:

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är svenskar konflikträdda?
Tack för din röst!