En av de dömde i den uppmärksammade Facebook-våldtäkten har häktats efter att ha attackerat sin familj med kniv.
1 av 3
En av de dömde i den uppmärksammade Facebook-våldtäkten har häktats efter att ha attackerat sin familj med kniv. - Foto: Facebook/Google Maps
Klockan 17.41 fick polisen ett larm om en knivbeväpnad man som rört sig på Hugo Alfvéns väg i Uppsala, varpå en stor polisinsats inletts.
2 av 3
Klockan 17.41 fick polisen ett larm om en knivbeväpnad man som rört sig på Hugo Alfvéns väg i Uppsala, varpå en stor polisinsats inletts. - Foto: Google Maps
Mannen ska enligt polisen ha gripits helt odramatiskt.
3 av 3
Mannen ska enligt polisen ha gripits helt odramatiskt. - Foto: TT

Facebook-våldtäktsman släpptes på fri fot – då knivhögg han familjen

Tidigt på fredagskvällen ska den dömde 24-åringen i den uppmärksammade Facebook-våldtäkten ha attackerat sin familj med kniv.


Det var under fredagen som en av de dömda i den uppmärksammade Facebook-våldtäkten ska ha attackerat sina familjemedlemmar med kniv. Han sitter nu återigen häktad, sannolikt misstänkt för grov misshandel, försök till grov misshandel och våld mot tjänsteman.

Klockan 17.41 fick polisen ett larm om en knivbeväpnad man som rört sig på Hugo Alfvéns väg i Uppsala, varpå en stor polisinsats inletts.

– Det var två uniformerade polispatruller på plats, sen ringde man in insatsstyrkan men jag vet inte om de hann komma till platsen, säger förundersökningsledare och kammaråklagare Karin Koci till Nyheter24.

Den 24-åriga mannen dömdes 25 april för sin inblandning i Facebook-våldtäkten till sex månaders fängelse. Då han tidigare suttit häktad hade han redan avtjänat sitt straff och fick i april återinträda i samhället. 

– Vad jag kan säga är att det här rör sig om en person som har uttalat livsleda, och har i samband med det attackerat två familjemedlemmar med kniv, berättar Karin Koci.

Mannen ska enligt polisen ha gripits helt odramatiskt. Han ska ha tillfogat en person skada med kniven, men ingen har blivit allvarligt skadad. Kammaråklagare Karin Koci har nu begärt att åtal ska väckas 28 juni, då hon hoppas att utredningen kommer vara klar till dess. Den misstänkte kommer att sitta häktad fram till rättegången.

– Jag kan inte säga så mycket mer nu. Vi ska göra färdigt den här utredningen sen får vi se var vi landar, säger Karin Koci.

Polisen grep mannen på Hugo Alfvéns väg. Bildkälla: Google Maps.

Sven-Erik Alhem är före detta överåklagare, och beklagar sig över händelsen.

– Det är allvarligt att man inte tar rättelse efter att man har dömts för ett annat brott. Det visar på en normlöshet, att man inte bryr sig om att det finns regler. Det ska man verkligen se allvarligt på, det är alltid någon som får lida, säger han till Nyheter24.

Om gärningsmannen döms, hur mycket ska hans tidigare dom påverka straffet?

– Det ska inverka enligt min mening, men hur mycket, det avgör domstolen. Det är en självklarhet att det ska leda till ett hårdare straff om du hela tiden skiter fullständigt i vad samhället bestämmer.

Går det på något sätt att beskylla rättssystemet för att personen på så kort tid återfallit i brott?

– Inte alls. Det viktigaste är att man ser till att de som gör sig skyldiga till brott blir lagförda och får adekvata följder, säger Alhem till Nyheter24.

Ett annat uppmärksammat våldtäktsfall är detta: Polisen jagar serievåldtäktsman: "Han är jättefarlig"

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde personen ha dömts hårdare?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

2 timmar sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

2 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

2 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

3 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

3 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

3 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.