Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Blottade sig för 15-årig flicka – då tog hon bild på honom

- 18/06/2017, 19:27 -

Den 15-åriga flickan och mannen var ensamma i tågvagnen när händelsen inträffade. Nu har polisen identifierat mannen.

Det var på lördagen som den 15-åriga flickan skulle åka hemifrån sin mamma till sin pappa. Hon satte sig på pendeltåget i Södertälje centrum 18.30. Då var det bara hon och en till man som satt snett mitt emot henne ombord i vagnen.

Men mellan stationerna Östertälje och Rönninge ska mannen plötsligt ha blottat sig för flickan genom att ta fram sitt kön och börja onanera.

– Hon blev chockad så klart. Han satt och stirrade på henne hela tiden. Det hade klivit på lite mer folk men de satt alla i andra änden. Dessutom är det mycket skog där, berättar 15-åringens pappa för Nyheter24.

Flickan ska ha blivit rädd, men hunnit ta en bild av mannen och sedan klivit av tåget vid nästa station där hon ringde sin pappa.

– Jag blir jättearg och upprörd. Barnen borde kunna åka själva på tåget, speciellt den där tiden, klockan var ju bara 18, säger pappan till Nyheter24.

Pendel
TT

Pappan delade senare på kvällen bilden som dottern tagit på Facebook. Där fick den snabbt stor spridning och i kommentarerna spekulerade många om mannens identitet. Men det hela gick lite över styr.

– Jag har tagit ner inlägget nu. Jag hade inte förväntat mig att att det skulle bli så fort. Jag ville bara ha ett namn till polisanmälan, berättar pappan.

Men det verkar inte som att bilden varit fruktlös, för enligt Thomas Sjösten, stationsbefäl vid Södertäljepolisen, har de redan identifierat mannen.

– Det stämmer att vi har en identitet på mannen. Han är skäligen misstänkt men sitter inte frihetsberövad medan utredningen pågår för fullt. Men det är ett lite känsligt fall i och med målsägandens ålder, säger han till Nyheter24.

Polisen säger också att de kommer att ta in mannen till förhör.

Polis
TT

I videon under kan du se hur en svensk nattklubb tänker förhindra sexuella ofredanden – med en hemlig beställning.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du varit utsatt för en blottare?