Terrorgruppen IS pekar ut Stockholm i ny propagandafilm

- 20/06/2017, 19:37 -

De oerhört viktiga svenska byggnaderna Rosenbad, Stockholms slott, samt riksdagen pekas ut i en ny propagandafilm från terrorgruppen IS.

Det är på en av terrorgruppen IS officiella propagandakanaler den nya videon publicerats. Att både riksdagen och Rosenbad syns i flera av filmens sekvenser kan nu Svenska dagbladet avslöja.

Filmen publicerades igår och Evin Ismail, forskare vid Uppsala universitet med på fokus på IS och sociala medier, menar att bilderna kan hänvisa till terrordådet på Drottninggatan.

– Det kan ju även vara ett indirekt hot mot kungahuset och riksdagen. Mer än så kan jag nog inte säga, säger hon till Svenska dagbladet.

Riksdagen och Rosenbad i IS filmEn skärmdump från IS propaganda-film visar riksdagen och Rosenbad.

Säkerhetspolisen menar att alla hot ska tas på allvar, men vill inte kommentera enskilda fall.

– Vi brukar följa upp den här typen av hot för att se om det är någonting vi borde arbeta vidare med. Men jag kan inte uttala mig om vad vi vet och inte vet, och vilka åtgärder vi vidtar, säger Säpos pressekreterare Simon Bynert till Svenska dagbladet.

Enligt honom är det för tidigt att säga vad exakt bilderna från Stockholm innebär, men att det är Säpos uppgift att göra just det, skriver Svenska dagbladet.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Är du orolig över en terrorattack?