Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Terese, 23, åkte till akuten för magont – födde barn timmar senare

- 01/07/2017, 19:33 -
Terese gick ovetande om graviditeten i nio månader.
1 av 3

Terese gick ovetande om graviditeten i nio månader.

Privat

När hon kom in till akuten så tog det inte många timmar innan hon födde.
2 av 3

När hon kom in till akuten så tog det inte många timmar innan hon födde.

Privat

Nu är Terese mamma till dottern Sofie.
3 av 3

Nu är Terese mamma till dottern Sofie.

Privat

Terese gick ovetande om graviditeten i nio månader. När hon kom in till akuten så tog det inte många timmar innan hon födde.

Under midsommarhelgen förändrades 23-åriga Terese Fagerbergs från Halmstad liv. Runt femtiden på söndagsmorgonen upplevde hon att hon hade väldigt ont i magen, och smärtorna blev bara värre och värre. 

Så hon ringde 1177 som tyckte att hon skulle ringa vårdcentralen, men i panik ringde Terese SOS och en ambulans kom och hämtade henne. 

– Jag åkte till akuten och låg där ett tag. Jag fick morfin för smärtan och de gjorde ett gravtest. Sedan kom de in och berättade att det var positivt. Men jag sa att det inte kunde stämma eftersom jag hade ätit p-piller, berättar Terese för Nyheter24

Terese fick sedan göra en gynundersökning där det visade sig att hon var väldigt långt gången och smärtan hon hade känt inte var magont, utan det var förlossningsvärkar. 

– Jag kom till förlossning 10.47 och klockan 10.52 kom vår dotter Sofie, det gick väldigt fort. Jag var chockad men samtidigt jätteglad och rörd eftersom det var en dotter och min sambo har två pojkar sedan tidigare. 

Eftersom paret inte hade någon aning om att Terese var gravid åkte hennes sambo inte med till sjukhuset. Men efter ett telefonsamtal fick han reda på att han blivit pappa. Även Terese mamma fick sig ett telefonsamtal. 

– Jag hade ringt mamma på morgonen när jag hade ont. Efter förlossningen så ringde mamma och frågade om jag hade fått reda på vad det berodde på. Då började Sofie som låg på min mage låta och mamma började gråta, alla är glada för vår skull.

Terese berättar att de inte hade någonting alls eftersom de inte visste något. Men efter att en vän skrivit i några loppisgrupper på Facebook hade paret helst plötsligt allt de behövde. 

– Jag är chockad över hur många snälla människor det finns och att de vill hjälpa någon de inte alls känner. Det får en att tro på mänskligheten, jag är oerhört tacksam för alla som har hjälp oss. 

Ungefär en vecka efter att lilla Sofie kommit till världen berättar Terese att familjen mår bra. 

– Jag vet inte riktigt hur allt känns ännu, har inte riktigt känt efter och vi fick finna oss i det väldigt snabbt. Lite ledsen att man gick miste om ultraljudsbilder, längtan och allt det där men samtidigt känns allt jättebra. 

TV: Hon är Australiens yngsta mamma – gravid med sitt andra barn

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.