Polisen går ut med en varning om ficktjuvarnas nya knep.
Polisen går ut med en varning om ficktjuvarnas nya knep. - Foto: TT

Tjuvarnas nya knep läser av din kod – här är polisens tips

Ficktjuvarna har ett nytt knep för att komma åt dina pengar. Nu varnar polisen och går ut med tips för att förhindra att du bli bedragen.


Med sommaren kommer inte bara sol, bad och grillning i eftermiddagssolen, utan Sverige fylls även med turister och semesterfirare. Detta innebär också att fler ficktjuvarna dyker upp i det svenska städerna. Enligt polisen har de nu nya knep för att komma åt våra pengar. 

Så här skriver polisen Lotta på Polisens Facebook-sida: "Polisen-bedrägeri"

"Sommaren innebär att det är mycket turister i rörelse och då dyker de upp – ficktjuvarna. De senaste veckor har vi fått vetskap om att de använt sig av sedlar som de påstår att offret kan ha tappat. I själva verket har de stått bakom offret när de gör ett köp på sitt kort i en affär och där fått tag i koden. Utanför affären har offren stoppats och blivit ombedda att kontrollera i sin plånbok om de tappat en sedel som de hittat på marken. När offret börjar titta i sin plånbok har de stulit kortet. Innan offret märkt att kortet är borta har de tagit ut pengar på en uttagsautomat. Det hjärtskärande i de fall som vi fått vetskap om hittills är att offren är äldre damer. HÅLL FÖR HANDEN när du slår in din kod!"

Så se upp för det nya knepet och håll för när du knappar in din kod. 

Se när polisen använder en jättetruck för att få bort en superliten fyrhjuling

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Relaterat
Har du blivit av med ditt bankkort någon gång?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Jan Emanuel: Våldsvågen kan stoppas

Kommer inte åt E6: "Väldigt instabilt"

Trafikverket kommer ännu inte åt E6 efter jordskredet i Stenungsund, rapporterar P4 Väst.

Nya tvångsmedel paradigmskifte för övervakning

Polis får nu möjlighet att rikta hemliga tvångsmedel mot personer som inte är misstänkta för brott. Det här är ett paradigmskifte när det gäller de brottsutredande myndigheternas möjlighet att övervaka människor, säger Fredrik Bergman Evans, chef för Centrum för rättvisa.

Polis får nytt vapen mot gängen: "Vi är redo"

Just när gängvåldet slår som hårdast får svensk polis ett nytt efterlängtat verktyg: möjligheten att avlyssna personer utan brottsmisstanke. Förhoppningen är att kunna stoppa våld och mord innan det blir verklighet. Vi är redo från dag ett, säger Charlotta Höglund på Nationella operativa avdelningen (Noa).

Tusentals bilarbetare ansluter till strejken

Ytterligare 7 000 bilarbetare har anslutit till den pågående strejken bland anställda inom de tre största biltillverkarna i USA – Ford, General Motors och Stellantis.

Tecken på tillväxt tillbaka i Kinas industri

Aktivitetsnivån inom Kinas tillverkningsindustri ökar för första gången sedan i mars, om än försiktigt. Det visar ett färskt inköpschefsindex från världens näst största ekonomi.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.