Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polisen kan veta vem gärningsmannen som försökte våldta 9-åring är

Det misstänkts finnas kopplingar mellan våldtäktsförsöket mot en nioåring igår och ett tidigare fall.
1 av 2

Det misstänkts finnas kopplingar mellan våldtäktsförsöket mot en nioåring igår och ett tidigare fall.

TT/Google Maps

2 av 2

Nyheter | 27/07/2017 19:59

För fem år sedan våldtogs en flicka på nio år i Örebro. Det skedde mitt på dagen precis som våldtäktsförsöket mot en barn igår.

Igår rapporterade vi om en nioårig flicka som blev utsatt för ett våldtäktsförsök i Örebro. Hon togs till sjukhuset men polisen lyckades inte få fast någon gärningsman. Läs om gårdagens fall här.

För fem år sen blev en nioårig flicka våldtagen, mitt på blanka dagen, också i Örebro. Nu tror polisen att det kan finnas kopplingar mellan de två fallen, skriver SVT.

– Den här händelsen är väldigt intressant, därför att det också handlar om en ung flicka . Det hör ju inte till vanligheterna att det är unga tjejer i den åldern som bli attackerade ute, säger Anders Sjöberg, kommunikatör vid Polisen i Örebro till SVT.


Polisen tror att fallen kan vara kopplade till samma person. Bildkälla: TT

Platserna där detta har skett har legat nära varandra. Både flickorna har varit i samma ålder och händelserna har skett mitt på dagen. 

De hoppas kunna lösa fallet och hela styrkan jobbar på. 

– Det är nästan så att en hel avdelning jobbar med det här nu. Så vi har satt in allt vi kan för att lösa det här, säger Anders Sjöberg till SVT.

UPPDATERING 

Under fredagsförmiddagen inkom uppgifter om att en person har gripits, misstänkt på sannolika skäl för våldtäktsförsök.

Mannen greps under torsdagskvällen.

Polisen ska nu fortsätta med utredningsarbetet för att kunna stärka bevisningen mot personen, eller avfärda denne från utredningen, skriver SVT.

Läs också om 22-åriga mannen som gifte sig med en 5-åring

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Tror du att det är samma person?