Mannen började följa efter sin klasskamrat under våren.
1 av 3
Mannen började följa efter sin klasskamrat under våren. - Foto: Flickr: SalTheColourGeek/TT (montage)
Nu åtalas han för ofredande.
2 av 3
Nu åtalas han för ofredande. - Foto: TT
Efter att kvinnan anmält honom två gånger.
3 av 3
Efter att kvinnan anmält honom två gånger. - Foto: TT

Man stalkade skolkamrat: "Gör allt för att jag älskar henne"

Mannen och kvinnan läste samma kurs i skolan, men efter ett grupparbete och en kaffe började 23-åringen förfölja kvinnan. Nu åtalas han.


Mannen började förfölja sin klasskamrat under våren 2017 efter att de suttit bredvid varandra i klassrummet under ett arbete på sin skola i Halmstad. De ska även ha tagit en kaffe en gång. Det var tillräckligt för att 23-åringen skulle tro att de var ett par.

Efter fikan eskalerade mannens beteende och han började söka upp kvinnan både i och utanför skolan. Han började stå och stirra på henne genom fönstret i klassrummet och parkerade sin bil vid hennes. 

Han väntade även på henne utanför hennes hem, hennes pojkväns hem och gymmet där hon tränade. Snart började han också skicka meddelanden till henne på sociala medier. 

I meddelandena skrev han bland annat att han älskar henne, att de är menade för varandra och att han inte kommer kunna sluta förfölja henne. Kvinnan sade flera gånger att hon inte var intresserad och att hon blev rädd. 

Bildkälla: Polisen

Bildkälla: Polisen

Bildkälla: Polisen

Slutligen gick det så långt att kvinnan anmälde mannen för ofredande två gånger, en gång i mars och en i maj. I förhör berättar han att anledningen till att han förföljt kvinnan var att han bara ville ordna upp saker och ting mellan dem, och säga att han älskade henne. 

Han säger också att han förstod att kvinnan älskade honom tillbaka när hon bytte klassrum, och även för att hon, enligt mannen, visat sina bröst för honom genom sina klädval. 

På frågan om varför han fortsatt, trots att hon flera gånger sade nej, och även började gråta när han försökte kontakta henne, svarar han att han trodde hon bara spelade svårflörtad. Enligt honom var det vad flera av hans vänner sagt till honom. 

Mannen kommer nu ställas inför rätta för ofredande 17 oktober. Nyheter24 har sökt åklagaren i målet, men denna sade att hen inte hade tid att medverka och avslutade samtalet. 

I spelaren under kan du se en video på när en svensk butiksanställd förföljer en familj inne på leksaksbutiken, nu anklagas butiken för rasism. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du varit utsatt för en stalker?
Tack för din röst!