Ska du ha kräftskiva snart? Då ska du tänka på det här.
Är det dags för en kräftskiva? Då får du inte missa dessa saker. - Foto: TT

8 saker du inte får missa till din kräftskiva

Idag är det kräftpremiär. Och vad är inte trevligare än en kräftskiva, men är det dags för partaj får du inte missa de här saker.


Högsommar går till sensommar, då är det som alltid dags för kräftpremiär. Runt om i Sverige dukas borden upp för en kräftskiva och flera tusen ton kräftor kommer att ätas de närmaste veckorna.

Och vem gillar inte en trevligt och rolig kräftskiva? Tänkte du anordna en kräftskiva får du absolut inte missa de här sakerna. 

1. Kräftor
Låter kanske närmast fullständigt banalt, men så mycket vet jag att utan kräftor – ingen kräftskiva. Välj bland havskräftan, signalkräftan och flodkräftan. Men vad du än gör – glöm inte att köpa dem!

2. Musik
Vilken fest mår inte bra av en riktigt lång och gedigen Spotify-lista med gamla godingar? Blanda högt och lågt och skråla tillsammans runt långborden. Men glöm för guds skull inte bort att sänka musiken och ta ton till snapsvisorna. 

3. Paj
För den blyga som inte vågar berätta att hen inte gillar kräftor är pajen alltid en skänk från ovan. Så en rejäl form med västerbottenpaj är ett måste. Och varför inte göra en extra som du kan småäta under hela kvällen för att hålla alkoholnivåerna på rätt sida lagen? 

Snart är det dags för kräftskiva, glöm inte att tänka på det här innan. Bildkälla: TT

4. Hattar
En kräftskiva utan hattar är enbart ett möte mellan människor som väljer att äta kräftor. Vem vill inte se sin svåger i en "löjlig" hatt skala kräftorna fel så att du kan ta den där perfekta Instagram-bilden?

5. Nattmat
Här kan vi knyta tillbaka till punkt 3. Som alla vet inmundigas oftast alkoholhaltiga drycker under en kräftskiva, då är det alltid bra att förbereda något nattkäk, varför inte den där extra pajen? Och seriöst, hur mycket mat är det egentligen på en kräfta? Man får ju alltid en hungerattack strax lagom till midnatt.

6. Dryck
Ingen vill komma till en kräftskiva där drycken tar slut lagom till efterrätten. Här gäller det att ta höjd och köpa på sig ett rejält lager. Kräftspadet innehåller mycket salt vilket gör att många väljer att ta en extra öl eller tre.

Glöm inte det här, då får du en fantastisk kräftskiva. Bildkälla: TT

7. Omdöme
Detta gäller inte bara dig som anordnar festen utan även dess deltagare. Varannan vatten kan ju vara ett bra alternativ här, för ingen vill ju ha en person som kör en "fd finansminister-kväll".

8. Snapsen
Alla kan vi den gamla Svensson Svensson-scenen när pappa Gustav har glömt att köpa snaps till julbordet. Samma scenario finns det gott om när det kommer till kräftskivor. Så vad du än gör köp snaps och glöm inte bort att sjunga när du dricker den. 

Trevlig kräftskiva!

Anders Borg om festkvällen som spårade: "Ber uppriktigt om ursäkt"

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Gillar du kräftskivor?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Mordförsök i Södertälje

Minst 12 döda när fängelse stormades

1 timme sedan
Minst tolv människor dödades då väpnade gäng stormade det största fängelset i Haitis huvudstad Port-au-Prince i lördags. Många av de uppemot 4 000 intagna tros ha tagit sig ut.

Kung Harald är hemma i Norge

3 timmar sedan
Norges kung Harald har landat i Oslo.

Spaghetti och godis i USA:s nödpaket

igår 22:00
USA släppte ned 38 000 mål mat till Gaza i lördags. Nu avslöjar Jerusalem Post vad hjälpen bestod av.

Kvinna hittad död – man misstänkt för mord

igår 21:18
En äldre kvinna hittades död av ambulanspersonal i en bostad i Jönköping på söndagseftermiddagen. Polisen gör bedömningen att hon kan ha utsatts för brott och utreder händelsen som mord.

Skurup: Polisen rapporterar om stöld / inbrott

igår 20:47
"Misstänkt inbrottstjuv gripen, Skurup.", skriver polisen på sin hemsida.