Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ordningsvakten Kalle har blivit känd världen över för sin arabiska

- 06/09/2017, 19:53

Ordningsvakten Kalle har blivit känd världen över för sin perfekta arabiska.

Kalle Alm, 50 år gammal, har blivit något av en kändis efter att en video på honom blivit viral. Inte bara i Sverige utan över hela världen. 

I filmen kan en se Kalle, som vid tillfället jobbade som ordningsvakt på en marknad i Västerås, prata med en man i en bil på perfekt arabiska. 

– När jag kom hem, från att ha jobbat som vakt hela dagen, och skulle titta på Facebook så trodde jag telefonen var trasig. Den var helt tokig! 

Han berättar att han inte förstod att mannen filmat honom eftersom att alla alltid pratar arabiska med honom. Den lärde han sig för många år av sin ex-fru som kommer från Syrien. 

– Jag tänker, sover och drömmer arabiska. När jag tränar räknar jag på arabiska. Jag tittar på serier och tv på arabiska. Jag är hundra procent svensk men jag känner mig halvarab. 

Responsen han fick efter videon var överväldigande positivt. Något som gladde Kalle som tidigare blivit retad för sin arabiska. 

– Förr retade folk mig och sa "Vad håller du på med varför pratar du arabiska?". Men det blev en del av mig och varför inte då fortsätta att vara den man vill vara. Man ska inte göra sig till. Jag är mig själv. 

Du verkar verkligen blivit kär i arabiskan?

– Det handlar mer om kulturer, jag umgås med dem. Man är som familj fast man inte har samma mamma. Man är bröder från olika mammor! 

Videon på Kalle har bland annat nått USA och Dubai!

Se videon på Kalle som blivit viral i spelaren ovan!

Se också videon om Adam som slängdes av sitt flyg för att han pratade arabiska

Läs också om att SVT nu dubbar på arabiska

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.