Ordningsvakten Kalle har blivit känd världen över för sin arabiska

Ordningsvakten Kalle har blivit känd världen över för sin perfekta arabiska.


Kalle Alm, 50 år gammal, har blivit något av en kändis efter att en video på honom blivit viral. Inte bara i Sverige utan över hela världen. 

I filmen kan en se Kalle, som vid tillfället jobbade som ordningsvakt på en marknad i Västerås, prata med en man i en bil på perfekt arabiska. 

– När jag kom hem, från att ha jobbat som vakt hela dagen, och skulle titta på Facebook så trodde jag telefonen var trasig. Den var helt tokig! 

Han berättar att han inte förstod att mannen filmat honom eftersom att alla alltid pratar arabiska med honom. Den lärde han sig för många år av sin ex-fru som kommer från Syrien. 

– Jag tänker, sover och drömmer arabiska. När jag tränar räknar jag på arabiska. Jag tittar på serier och tv på arabiska. Jag är hundra procent svensk men jag känner mig halvarab. 

Responsen han fick efter videon var överväldigande positivt. Något som gladde Kalle som tidigare blivit retad för sin arabiska. 

– Förr retade folk mig och sa "Vad håller du på med varför pratar du arabiska?". Men det blev en del av mig och varför inte då fortsätta att vara den man vill vara. Man ska inte göra sig till. Jag är mig själv. 

Du verkar verkligen blivit kär i arabiskan?

– Det handlar mer om kulturer, jag umgås med dem. Man är som familj fast man inte har samma mamma. Man är bröder från olika mammor! 

Videon på Kalle har bland annat nått USA och Dubai!

Se videon på Kalle som blivit viral i spelaren ovan!

Se också videon om Adam som slängdes av sitt flyg för att han pratade arabiska

Läs också om att SVT nu dubbar på arabiska

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Pratar du arabiska?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Israel uppges ha attackerat mål i Syrien

USA: Vapen förstörda i Jemen

Sju sjömålsrobotar, tre attackdrönare och tre containrar med vapen tillhörande den Iranstödda Huthirörelsen i Jemen förstördes av USA:s militär under måndagen, enligt ett uttalande.

SAS kan få böta – passagerare saknade covidtest

Flygbolaget SAS kan få böta i Danmark för att ha brutit mot reglerna under coronapandemin.

Örebro bötfäller sig själv efter bygglovsmiss

1 timme sedan
Bygg- och miljönämnden i Örebro bötfäller markplanerings- och exploateringsnämnden i samma kommun efter att man missat att ett tillfälligt bygglov för en parkeringsplats gått ut, skriver Nerikes Allehanda.

Nvidia presenterar ny AI-processor

2 timmar sedan
Amerikanska chiptillverkaren Nvidia presenterar en ny processor som vd Jensen Huang hoppas ska stärka bolagets dominans inom AI-hajpen, som redan gjort bolaget till världens tredje högst värderade börsbolag.

Aggressiv björn lös i Slovakien – fem skadade

igår 23:12
En slovakisk turiststad har utlyst undantagstillstånd efter att fem personer skadats i en björnattack. Bland de skadade finns ett barn.