Onsdag 8 Dec
Stockholm

​Nu börjar SVT dubba nyheter till arabiska

För att nyanlända lättare ska förstå vad som händer i Sverige kommer nu SVT börja sända enklare nyheter dubbade till arabiska.

Kommentera (24)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I en ny satsning ska SVT börja med nyhetssändningar som riktar sig till nyanlända. Det kommer att innebära att nyheterna kommer att vara enkla och ge grundläggande nyheter om politik, ekonomi, inrikes- och utrikesnyheter, skriver SVT i ett pressmeddelande.

– Det kommer vara nyheter, tanken är att man ska få i sig det man behöver när man bor i Sverige. Men vi kommer kanske inte göra precis samma nyhetsvärdering som i de större sändningarna, säger Anna Olsdotter Arnmar, som kommer vara programledare för nyhetssändingarna, till SVT.

Satsningen innebär också att nyheterna kommer både textas och dubbas på arabiska, och att vissa av nyheterna kommer att vara anpassade efter målgruppen.

– Vi kommer bland annat bevaka arabiska webbsidor noga. Vi kommer att leta efter nyheter som vi tror kan vara viktiga för vår målgrupp, säger journalisten Salim Alsabbagh, som kommer jobba med sändningarna, till SVT.

Sändningarna kommer att gå på SVT2 varje vardag klockan 17:15.

Kommentera (24)
Kopiera länk
Dela