Svenska Rebecca och David är i Puerto Rico – fast i stormen Irma

- 08/09/2017, 13:04

Rebecca och David på semester i Puerto Rico och är nu fast i orkanen Irma. De har barrikerat sig hemma.

Orkanen Irma uppges vara den mest kraftfulla som mätts över Atlanten på över hundra år. Orkanen väntas snart dra in över USA, skriver Göteborgs-Posten. 

Paret Rebecka Hansson, 25, och David Korths, 22, från Malmö, såg fram emot en härlig semester i Puerto Rico. Men upptäckte snabbt att de hamnat mitt i stormen. 

– Vi kom hit för tio dagar sedan för att hälsa på Davids pappa och hans fru och givetvis för att ha en otrolig semester. Vi fick tidigt veta att det var en orkan på väg hit men vi trodde aldrig att den skulle bli så stor och stark, säger Rebecka till Nyheter24


Bildkälla: Privat

Rebecka och David hade inget annat val att barrikerdera sig i huset de bor i. Alla flyg hem var nämligen uppbokade innan stormen ens hade satt igång. 

– Puerto Rico gick ut med varningar tidigt under veckan vilket gjorde att alla vara bra förberedda på det som skulle komma. Vi köpte en massa mat och vatten dagen innan orkanen skulle komma till ön, i matbutikerna var det kaos och nästan ingenting fanns kvar, allt vatten var slut. Alla bensinstationer var stängda och ingen bensin fanns kvar.

Under torsdagen så försvann all el och orkanen drog över ön. Rebecka berättar att gatorna snabbt blev tomma och att ingen vågade sig ut. 

– Stormen kom in över Puerto Rico under eftermiddagen med kraftiga orkanvindar och regnfall och nådde oss vid under torsdagen. Det som var mest skrämmande var att vi fick sitta i huset hela dagen och vänta på det som skulle komma. Utan att vi själva hade någon som helst aning om vad vi skulle få uppleva det kommande dygnet.

Paret klarade sig utan större skador och det värsta gick över under dygnet. Enligt Rebecka så är huset de bor i byggt för den här typen av vindar. Även om det kände att huset, vid ett tillfälle, skakade. 

– Just nu är vindarna ganska starka men inget gentemot hur det var för några timmar sedan. Vi hade änglavakt att det inte blev värre än vad det blev, andra områden i Puerto Rico drabbades mycket värre och fick avsevärda skador.

Paret hoppas kunna åka hem under dagen genom att flyga till New York. Men det är oklart om det är möjligt ännu. 

Se video från Puerto Rico i spelaren ovan

Se också videon om stormen Harvey

Läs också om Christoffer som jagades av tornados i USA

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du följt utvecklingen av stormen?