Onsdag 6 Jul
Stockholm

Khadar Musa Abdi är nu gripen – en av Sveriges mest jagade män

Khadar Musa Abdi är nu gripen.
1 av 4
Khadar Musa Abdi är nu gripen. Foto: Google/Polisen
38-årige Khadar Musa Abdi är misstänkt för mordförsök för att ha gått till brutal attack mot sin fru med en yxa – när hon låg i sängen för av sova.
2 av 4
38-årige Khadar Musa Abdi är misstänkt för mordförsök för att ha gått till brutal attack mot sin fru med en yxa – när hon låg i sängen för av sova. Foto: Polisen
Han var med på listan över Europas "most wanted".
3 av 4
Han var med på listan över Europas "most wanted". Foto: eumostwanted.eu
Efter den brutala attacken flydde Khadar Musa Abdi från familjens bostad. Polisen tog upp jakten, men spåren efter honom slutade i Belgien.
4 av 4
Efter den brutala attacken flydde Khadar Musa Abdi från familjens bostad. Polisen tog upp jakten, men spåren efter honom slutade i Belgien. Foto: Google Maps

38-årige Khadar Musa Abdi är nu gripen. Han misstänks för att ha gått till brutal attack mot sin fru med en yxa.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En kväll i juni i somras hände något fruktansvärt i en familjs bostad på en ort i Alvesta kommun i Kronobergs län. 38-årige Khadar Musa Abdi ska ha gått till brutal attack och huggit flera gånger mot sin frus huvud och kropp med en yxa.

– Barnen vaknade då till och såg vad som pågick, och det var väl därför han avbröt vad han höll på med. Det var riktigt brutalt. Hon hade tur som överlevde, har Göran Åkerblom, kriminalinspektör för grova brott på polisen i Växjö, tidigare sagt till Nyheter24.

Efter dådet rymde Khadar och har efter det varit efterlyst i hela Europa. Polisen har tidigare kunnat spåra honom till Belgien. Nu har han gripits i Wien, Österrike, efter ett tips från allmänheten, skriver Expressen.

– Under de senaste veckorna har FAST-gruppen inhämtat information som gjort att Abdi kunnat lokaliseras till Österrike. Kontakt togs med den Österrikiska FAST-gruppen och under senaste veckan haft ett intensivt underrättelseutbyte, vilket resulterade i att ett gripande kunde ske då Abdi befann sig i sin lägenhet i Wiens 10:e distrikt, säger en inspektör på polisens FAST-grupp, som är specialiserade på att spåra internationellt efterlysta personer.

I Wien ska han ha försökt skaffa sig ett nytt liv med ny identitet. 

– Abdi bedöms ha flytt till Österrike relativt snabbt efter mordförsöket i Sverige. Han hade ansökt om asyl i en ny identitet och dessutom gift om sig. Hans plan lär ha varit att skapa sig ett nytt liv i Österrike, säger inspektör på FAST-gruppen. 

Nu kan Khadar utlämnas till Sverige berättar åklagare Johnny Filipsson till Expressen.

– Den begäran finns redan. Det är utfärdat en europeisk arresteringsorder så i det ligger att han ska föras till Sverige.

Se också videon om Khadar Musa Abdi

Läs också om att grundaren av Redbulls son är efterlyst

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du tidigare hört om händelsen?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.