Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Pontus blev känd som Sveriges yngsta pappa

Nyheter | 29/09/2017 16:23

2016 blev Pontus känd som Sveriges yngsta pappa. Nyheter24 pratade med den då 17 åriga pappan om framtiden med familjen.

När Pontus var 14 år fick han veta att den 16-åriga flickvännen Fanny var gravid. Trots sin unga ålder valde paret att behålla barnet och i mars förra året blev Pontus känd som Sveriges yngste pappa

Unga varnas ofta för tonårsgraviditet och anses i många fall oförmögna att ta hand om ett barn. När Pontus och Fanny berättade om dottern Melanie blev folk chockade.

– De undrade hur jag ens kunde tänka mig att skaffa barn vid en så ung ålder. Folk tänker säkert lika idag men det är mycket mer positiv respons nu idag, berättar Pontus för Nyheter24.

–  De brukar fråga hur det känns att vara så ung och att ha barn och jag svarar alltid samma sak: det känns bara som att vara pappa.

Lärt sig cykla

Förra gången Nyheter24 talade med Pontus var Melanie 11 månader gammal. Idag är hon 2,5 år gammal och både går och pratar. Pontus själv har hunnit bli 17 år.

– Hon har utvecklats jättemycket. Hon pratar fulla meningar hela tiden och går utan några problem. Jag tror att hennes favoritsyssla är att cykla för det lärde hon sig nu under sommaren, berättar Pontus.

Bild: Privat

"Lever bara mitt liv som det blev"

Pontus och Fanny har varit tillsammans i fyra år, men bor fortfarande på olika orter. De planerar att flytta ihop, men det kan ta flera år innan dess. 

Bild: Privat

Att tänka på gemensam bostad för att få ihop familjelivet är kanske inte det vanligaste för 17-åringar. Pontus bor fortfarande hemma i Bollnäs där han både jobbar och pluggar, och åker till Stockholm så ofta han kan för att träffa Fanny och Melanie. Ett "vanligt" tonårsliv är ingenting han saknar.

– Jag lever bara mitt liv som det blev, och bryr mig inte så mycket om jag missar lite småsaker i mitt yngre liv.

Är du ung och gravid? Då har Pontus bra råd:

– Tänk om ni verkligen vill skaffa barn och prata ihop er om det. Jag har lärt mig att barn inte är det enklaste i livet, men de är det bästa som finns, säger Pontus till Nyheter24.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Håller du med?