Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Världens största Pridefest kommer till Sverige!

- 09/10/2017, 11:23 -

TT NYHETSBYRÅN

I helgen togs det officiella beslutet att nästa World Pride, världens största pridefestival, ska hållas hos grannarna i Köpenhamn.

Officiellt är det Köpenhamn som fått äran att anordna World pride, men även över bron i Malmö kommer ungefär en tredjedel av festivalen att hållas rapporterar Sydsvenskan

Detta samarbete mellan Östdanmark och Sydsverige är en del av "Greater Copenhagen", ett projekt som ska främja ekonomisk tillväxt i området. 

Arrangören för festivalen röstas fram genom lokala prideorganisationer runt om i hela världen. Evenemanget kommer att äga rum i augusti år 2021 och det beräknas komma en halv miljon besökare ifrån hela världen. I år hölls World Pride i Madrid.

World Pride har anordnats vartannat år sedan 2000 och hålls för att stötta HBTQ-rörelsen runt om i världen genom en parad, föreläsningar, kultur och festligheter. Skriv in World Pride i din kalender redan idag så du inte missar det stora firandet!