- Foto: TT NYHETSBYRÅN

Världens största Pridefest kommer till Sverige!

I helgen togs det officiella beslutet att nästa World Pride, världens största pridefestival, ska hållas hos grannarna i Köpenhamn.


Officiellt är det Köpenhamn som fått äran att anordna World pride, men även över bron i Malmö kommer ungefär en tredjedel av festivalen att hållas rapporterar Sydsvenskan

Detta samarbete mellan Östdanmark och Sydsverige är en del av "Greater Copenhagen", ett projekt som ska främja ekonomisk tillväxt i området. 

Arrangören för festivalen röstas fram genom lokala prideorganisationer runt om i hela världen. Evenemanget kommer att äga rum i augusti år 2021 och det beräknas komma en halv miljon besökare ifrån hela världen. I år hölls World Pride i Madrid.

World Pride har anordnats vartannat år sedan 2000 och hålls för att stötta HBTQ-rörelsen runt om i världen genom en parad, föreläsningar, kultur och festligheter. Skriv in World Pride i din kalender redan idag så du inte missar det stora firandet!

Senaste nytt

Forskare: Världens klimat närmar sig kollaps

Minskad novembertrafik för Norwegian

Det norska flygbolaget Norwegian flög 1,35 miljoner passagerare i november. Det är en nedgång med 2 procent jämfört med samma månad i fjol.

Forskare: Farligt när kunskapsklyftorna ökar

Resultaten för svenska 15-åringar rasar inom både läsförståelse och matematik i den globala kunskapsmätningen Pisa. Två skolforskare ger här sin syn på läget i svensk skola.

Israel: Storstaden Khan Yunis omringad

Israeliska styrkor trappar upp sin markoperation i södra Gaza och har nu omringat storstaden Khan Yunis, enligt militären.

Ny rapport: Riksbanken underskattade riskerna

1 timme sedan
Riksbankens gigantiska köp av statsobligationer och andra räntepapper hade begränsad effekt i syftet att få upp inflationen.

Polisen i Luleå rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Larm om trafikolycka på E4, Norra Gäddvik.", skriver polisen på sin hemsida.