Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Se upp! Idag kan blodregn falla över Sverige

Nyheter | 17/10/2017 11:24

Efter bränderna i Spanien och Portugal så kan det komma att falla blodregn över Sverige.

Under tisdagen finns det en liten sannolikhet att det kan falla blodregn över Sverige. Det efter stoftet som bildats i bränderna i Spanien och Portugal som nu förs hitåt. 

Det blandas med damm från Saharas öken som blåser hit på grund av orkanen Ophelia, vilket gör att blodregn kan fall i Sverige, förklarar meteorologen Ulrika Andersson TV4:s nyhetsmorgon

Blodregn är regn som har en rödaktig färg efter det har färgats av dammpartiklar eller sand. 

Under tisdagsmorgonen reagerade även många i Sverige på att det var ett mystiskt mörker, trots att solen hade gått upp. Nyheter24 pratade med meteorologen Daniel Fredriksson vid väderinstitutet StormGeo som gav sin förklaring till vad det berodde på. 

– Att molnen är mycket tjocka i kombination med lågtryck och att solen står lågt kan ge det här mörkret, sa Fredriksson till Nyheter24.

Solen gömmer sig alltså bakom de tjocka molnen och det är inte dis som blockerar solskenet. Fredriksson berättade att det kommer att bli ljusare under dagen då molnen stiger och lättar. 

TV: Här är förklaringen till mystiska mörkret över Sverige

Har du sett blodregn någon gång?