Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Vincent, 32, har tatuerat sina ögonvitor svarta

Nyheter | 20/10/2017 16:16

För ungefär ett år sedan åkte Vincent från Strängnäs till Ryssland för att göra den ovanliga tatueringen.

I oktober förra året så bestämde sig 32-årige Vincent Muskel Berg från Strängnäs för att göra en ganska ovanlig tatuering. Han tatuerade sina ögonvitor svarta, något han har velat göra sedan han var tonåring, vilket Eskilstuna-Kuriren var först med att skriva om. 

Det tog dock ett tag innan tatueringen blev gjord då han inte hittade någon i Sverige som gjorde det "ingreppet". Men till slut kom Vincent i kontakt med en studio i Sankt Petersburg, i Ryssland, som kunde tatuera honom. 

– Jag pratade med dem och vi bestämde en tid. Jag fixade med visum och åkte dit och gjorde tatueringen. Det gjorde inte så jätteont utan det var mer en upplevelse än smärta. Man känner inte nålen utan man känner att det blir ett tryck och att något rör sig i ögat.

– Det var ännu värre när de drog ut nålen för då kändes det som att ögat skulle följa med ut, berättar Vincent för Nyheter24.

Innan det var dags hade Vincent tagit reda på all fakta och var påläst om hur det hela gick till. Men trots att ett feltryck kan leda till att man blir blind så var Vincent varken rädd eller nervös innan. 


– Jag frågade en sak och det var om jag skulle gå därifrån och vara okej och tatueraren sa att det inte skulle vara några problem och sedan körde vi. Jag tänkte "blir jag blind på ena ögat så har jag fortfarande det andra kvar".

Hur lång tid det tar att göra tatueringen är olika beroende på olika personer. På studion trodde de att det skulle ta ungefär en halvtimme att tatuera Vincent, men det tog en timme.

– Ända sedan jag var tonåring så har jag velat ha svarta ögon, tyckte att det var coolt och tänkte att det kunde vara schyst att ha. Men mina föräldrar tillät inte det och det fanns ingen i Sverige som utförde det då, så tänkte inte mer på det fram tills förra året. 

Idag, ungefär ett år senare, så berättar Vincent att hans syn är lika felfri som innan han tatuerade sig men att han kan känna att det gör lite ont om han kliar sig i ögonen. 


– Men jag lider inte av det, men man måste vara säker på att man verkligen vill göra det finns omfattande risker och det kan ha en inverkan på ens liv. Man vet inte hur det läker och så genom åren och med tiden kan något händer. 

På både Snapchat och Instagram publicerar Vincent bilder och många som ser bilderna tror att det är svarta linser. Vilket är en av de vanligaste frågorna som han får, och den allra vanligaste frågan om tatueringen gjorde ont att göra. 

– Senast idag så frågade en tjej på Snapchat om det var linser och blev ganska chockad när hon fick reda på att det var en tatuering. Men man får förklara för folk och hoppas att de kan förstå och vara öppna för det. För mig är det inte en big deal men vi alla är olika och det är det som gör oss unika. 

Dagen efter han hade gjort tatueringen gick han tillbaka till jobbet, även om han egentligen skulle ha varit sjukskriven, och möttes av positiva reaktioner från kollegorna som även är nära vänner till honom. 


– Mina föräldrar och min dotter uppskattade det dock inte så mycket men de vet hur jag är och accepterar när jag har bestämt mig för något.

Vincent, som själv är tatuerare och har öppnat en tatueringsstudio i Strängnäs, berättar att det dock inte var den värsta tatueringen han har gjort. 

– Den värsta tatueringen jag har gjort är på revbenet, det gjorde så ont att jag inte visste om jag skulle skratta eller gråta. Men man kan inte jämföra de två för det är helt olika saker, tycker jag i alla fall. 

Att tatuera ögonvitorna är ju ganska ovanligt och så vitt Vincent vet så är han ensam i Sverige med att ha svarta ögon. 

– Jag vet såklart inte helt säkert men jag har inte hittat någon som har det när jag har googlat runt. Så vad jag vet så är jag först och ensam med att ha tatuerat ögonvitorna svarta, säger Vincent till Nyheter24.   

TV: PH-Jeppe berättar sanningen bakom tatueringen

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du några tatueringar?