Torsdag 27 Jan
Stockholm

Vi får aldrig glömma skolattacken i Trollhättan

1 av 2
2 av 2

Tre år har gått sedan Anton Lundin Pettersson gick in i Kronans skola i Trollhättan med en kniv och ett svärd. Tre personer dog.

Kommentera (25)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den 22 oktober 2015 stannade Sverige upp. Grundskolan Kronan i Trollhättan i Sverige utsattes för en fruktansvärd skolattack.

21-årige Anton Lundin Pettersson gick in på skolan beväpnad med svärd och kniv, iklädd en mask. Han började att angripa både elever och personal på skolan. 

Facebook/Polisen/TT

Klockan 10.09 fick polisen ett larm och redan fem minuter senare var man på plats. I en bok från 2017 beskrivs exakt hur han planerade attacken – här kan du läsa mer om det.

Två anställda på skolan och tre elever attackerades. Offren – en elevassistent, Lavin Eskandar, född 1995, en elev, Ahmed Hassan, född 2000 och en 42-årig lärare, Nazir Amso, dog av sina skador på sjukhus.

Skolmördaren valde att skona både kvinnor och barn – och tog även bilder tillsammans med elever innan attackerna.

Polisen

Polisen attackerades genast av Anton Lundin Pettersson och två skott avlossades mot honom varav ett träffade honom i buken. Han dog senare av sina skador.

Dagen efter attacken uppgav polisen att det var ett hatbrott med rasistiska motiv. Det grundades på en husrannsakan som gjordes hemma hos massmördaren.

I dag fortsätter vi att hedra offren och vi får aldrig glömma det hemska dådet som skedde för tre år sedan.

Här kan du läsa om alla nyheter från den hemska skolattacken.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Kommentera (25)
Kopiera länk
Dela