1 av 2
2 av 2

Vi får aldrig glömma skolattacken i Trollhättan

Tre år har gått sedan Anton Lundin Pettersson gick in i Kronans skola i Trollhättan med en kniv och ett svärd. Tre personer dog.


Den 22 oktober 2015 stannade Sverige upp. Grundskolan Kronan i Trollhättan i Sverige utsattes för en fruktansvärd skolattack.

21-årige Anton Lundin Pettersson gick in på skolan beväpnad med svärd och kniv, iklädd en mask. Han började att angripa både elever och personal på skolan. 

Facebook/Polisen/TT

Klockan 10.09 fick polisen ett larm och redan fem minuter senare var man på plats. I en bok från 2017 beskrivs exakt hur han planerade attacken – här kan du läsa mer om det.

Två anställda på skolan och tre elever attackerades. Offren – en elevassistent, Lavin Eskandar, född 1995, en elev, Ahmed Hassan, född 2000 och en 42-årig lärare, Nazir Amso, dog av sina skador på sjukhus.

Skolmördaren valde att skona både kvinnor och barn – och tog även bilder tillsammans med elever innan attackerna.

Polisen

Polisen attackerades genast av Anton Lundin Pettersson och två skott avlossades mot honom varav ett träffade honom i buken. Han dog senare av sina skador.

Dagen efter attacken uppgav polisen att det var ett hatbrott med rasistiska motiv. Det grundades på en husrannsakan som gjordes hemma hos massmördaren.

I dag fortsätter vi att hedra offren och vi får aldrig glömma det hemska dådet som skedde för tre år sedan.

Här kan du läsa om alla nyheter från den hemska skolattacken.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

1 timme sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

1 timme sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

1 timme sedan
"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

1 timme sedan
Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

1 timme sedan
Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.