Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lasse Kronér ska ha sexuellt utnyttjat praktikant – polisanmäld

- 21/10/2017, 10:11 -
Lasse Kronér är polisanmäld.
1 av 2

Lasse Kronér är polisanmäld.

TT

För sexuellt utnyttjande av praktikant.
2 av 2

För sexuellt utnyttjande av praktikant.

TT

Lasse Kronér har polisanmälts. Ska ha sexuellt utnyttjat en praktikant. Polisen har tagit del av flera hundra sms.

I och med #metoo har många kvinnor vågat komma ut och berätta om sexuella övergrepp och trakasserier de varit med om. Många kända svenska män har anklagats. 

En före detta praktikant, 28 år gammal idag, som arbetade med Lasse Kronér 2012 har polisanmält honom för sexuellt utnyttjande, skriver Expressen.

Polisen har tagit del av flera hundra sms från 2012 när de arbetade tillsammans. 

– Lasse missbrukade fullkomligt att han hade mitt privata nummer, säger hon.

– Det var frågor om han skulle skicka bilder på sig själv naken och om vi skulle ligga? Det hade inget med jobbet att göra.

Till Expressen säger hon att hon vill att folk ska veta sanningen. 

 – Jag vill att alla ska veta den sanna bilden om den här personen.

Bildkälla: TT

Det uppdagades vid tidpunkten att praktikanten inte mådde något bra under perioden som praktikant och SVT kallade till ett chefsmöte där han fick en officiell varning. Lasse Kronér ska ha blivit chockad när han kallades in till möte.

– När jag satte mig och de sa de orden så tänkte jag "va?!" Jag förstod uppriktigt sagt ingenting, säger han till Expressen.

Nu är han medveten om anmälan och har till via SVT bett om ursäkt. 

– Jag har gått över en gräns och det ber jag naturligtvis om ursäkt för, och kan även be om ursäkt offentligt för, säger Lasse Kronér själv i ett uttalande som SVT förmedlat till Expressen.

Men Lasse vill endast be om ursäkt för smsen och ingenting annat. Han säger att han är chockad över polisanmälan. 

– Jag får inte ihop det. Jag vet ju hur facit är. Jag är helt 100 procent säker på vad jag har gjort och inte gjort. Och nu blir någon anklagad som är totalt oskyldig i detta.

Nu ska SVT utreda om de borde ha agerat annorlunda för fem år sedan och om chefsmötet och den officiella varningen han fick var rätt beslut. 

– Vi kommer under dagen gå tillbaka till händelsen och se om vi på något sätt borde ha agerat annorlunda, säger kommunikationsdirektör Sabina Rasiwala till Expressen. 

– Den nya informationen om polisanmälan som nådde oss i morse via Expressen tar vi på största allvar, säger Sabina Rasiwala.

Se också videon där Linnéa ryter till mot sexförövare 

Läs också om vad Zara Larsson säger om #metoo

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du följ utvecklingen av metoo?