Två katter har på kort tid blivit skjutna i södra Sverige (katterna på bilden har inget att göra med händelsen).
1 av 3
Två katter har på kort tid blivit skjutna i södra Sverige (katterna på bilden har inget att göra med händelsen). - Foto: TT
Först hittades en kattunge skjuten utanför Ystad (katten på bilden har inget att göra med händelsen).
2 av 3
Först hittades en kattunge skjuten utanför Ystad (katten på bilden har inget att göra med händelsen). - Foto: TT
Under fredagen anmäldes ytterligare en katt ha blivit skjuten i Trelleborg (katten på bilden har inget att göra med händelsen).
3 av 3
Under fredagen anmäldes ytterligare en katt ha blivit skjuten i Trelleborg (katten på bilden har inget att göra med händelsen). - Foto: TT

Katt skjuten med hagelgevär i Trelleborg – andra fallet på kort tid

En katt hittades skjuten med sex hagelskott i Grönby i Trelleborg. Tidigare under veckan sköts även en kattunge i södra Sverige.


Under fredagen hittade en ägare sin katt allvarligt skadad med sex hagelskott i kroppen i Grönby i Trelleborg. Ägaren förde katten till djursjukhuset i Malmö, och väl på plats kunde skadorna bekräftas.

Trelleborgspolisen har nu fått in en anmälan mot djurplågeri med anledning av händelsen.

– Skotten ska ha träffat kattens huvud, bröst och rygg. Veterinären hittade sex blyhagel i kroppen. Tyvärr har vi inga uppgifter på om katten behövde avlivas eller inte, säger Stefan Pålsson på Trelleborgspolisen till 24Trelleborg.

Det här är inte första gången en katt blivit skjuten i södra Sverige. Tidigare i veckan kunde 24Ystad rapportera att en kattungen blivit skjuten utanför Ystad. Det är dock oklart om det finns någon koppling mellan de två katterna, skriver 24Trelleborg.

TV: Två avhuggna katthuvuden hittade på kort tid

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du kattägare?
Tack för din röst!