Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Carl-Fredrik fotade Stockholm från flygplanet – upptäckte branden

Nyheter | 07/11/2017 12:01

Carl-Fredrik Stefansson flög in över Stockholm under tisdagsmorgonen och fångade branden på bild ovanifrån.

Runt 05-tiden kom larmet in om den stora branden vid Stureplan, i centrala Stockholm. Under förmiddagen har ett 70-tal brandmän från flera olika brandstationer arbetat för att släcka den. 

Det har varit stor spridningsrisk och polisen ska ha spärrat av Stureplan. I samband med branden ska två personer ha fört tills sjukhus för kontroll. Polisen har även uppmanat personer som bor i närheten att hålla sig inne. 

Branden vid Stureplan var fortfarande inte under kontroll runt 10.30 och släckningsarbetet pågår. 

Carl-Fredrik Stefansson från södra Sverige flög till Stockholm under tisdagsmorgonen och fångade branden på bild ovanifrån. 

– Klockan var strax innan åtta och eftersom det var en fin morgon så tog jag en bild. Jag tänkte inte på röken och hade inte hört något om branden. När vi landade på Bromma så berättade de att det brann på Stureplan och då kollade jag på min bild och såg det, berättar Carl-Fredrik för Nyheter24.

– Det första jag tänkte var "hoppas ingen är skadad" och sedan började jag tänkte på vänner som jobbar i närheten.

TV: Det här vet vi om storbranden i centrala Stockholm

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.