Man skjuten i centrala Stockholm – polisen jagar en Porsche

En person har blivit skjuten i båda benen på Östermalm i Stockholm. Nu jagar polisen en Porsche, enligt uppgifter till Aftonbladet.


Vid 17.05 under fredagen ska en person ha blivit skjuten i båda benen på Lidingövägen vid Östermalm i Stockholm. En Porsche har kopplats till skjutningen, och ska enligt Aftonbladet nu jagas av Stockholmspolisen, uppgifter som polisen inte vill bekräfta.

– Fordon är alltid intressant i de här sammanhangen och förövaren har på något vis kommit därifrån, säger Sven-Erik Olsson, vid Stockholmspolisen till Nyheter24.

Enligt polisen ska mannen ha blivit skottskadad i båda benen i närheten av Sophiahemmet. På sin hemsida skriver de att mannen, som är vid medvetande, inte velat tala med polisen.

En förundersökning har blivit inledd som avser försök till mord. Polispatruller spanar i området och platsen har spärrats av. Polisen jagar nu en eller flera gärningsmän.

– Vi har några vittnet som gjort olika iakttagelser. Vi får spana förutsättningslöst.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Örebro bötfäller sig själv efter bygglovsmiss

Nvidia presenterar ny AI-processor

1 timme sedan
Amerikanska chiptillverkaren Nvidia presenterar en ny processor som vd Jensen Huang hoppas ska stärka bolagets dominans inom AI-hajpen, som redan gjort bolaget till världens tredje högst värderade börsbolag.

Aggressiv björn lös i Slovakien – fem skadade

3 timmar sedan
En slovakisk turiststad har utlyst undantagstillstånd efter att fem personer skadats i en björnattack. Bland de skadade finns ett barn.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Skellefteå

igår 22:38
"Man misstänks för rattfylleri under påverkan av narkotika.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen har hittat en kropp i sökandet efter Maja, 17

igår 22:23
En kropp har hittats i sökandet efter 17-åriga Maja i Marks kommun. Anhöriga är informerade om fyndet och en person är anhållen misstänkt för mord.

Studier om "Havannasyndrom" hittar inga skador

igår 22:12
Det så kallade "Havannasyndromet" orsakade inga hjärnskador, enligt två nya omfattande amerikanska studier.