Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hoodi, 26, räddade marsvin från att dö: "Jag blev så förbannad"

- 21/11/2017, 18:08 -

När Hoodi fick syn på en transportbur för djur i snön upptäckte han två marsvin, och kunde inte göra annat än att agera.

Varje dag scrollar miljontals människor igenom olika flöden i sociala medier och ser säkert ett och annat djur. I synnerhet våra husdjur som vi älskar att fånga på bild eller film och som blir virala succéer.

Men att vårda, älska och behålla sina husdjur är det inte alla som gör. Och istället för att be någon annan ta hand om dem lämnas de för att dö.

När 26-åriga Hoodi från Göteborg var ute och jobbade på måndagseftermiddagen fick han syn på en transportbur slängd i buskarna. När han närmade sig buren möttes han av en hemsk syn.

– Jag blev så förbannad. Vi såg de små bebisarna och blev så förbannade. Hur tänker folk? Har de inga känslor, inget hjärta? säger Hoodi förtvivlat till Nyheter24.

26-åriga Hoodi är klädd i en grå tröja och en svart keps som är vänd bak och fram.

26-åriga Hoodi från Göteborg räddade marsvinen och såg till att de fick ett nytt hem.
Bild: Privat

Hoodi trodde att någon hade slängt ut sin katt, men i själva verket låg det två skakande marsvin i transportburen.

Den söndriga dörren, snön i buren och isen på taket indikerade att marsvinen hade legat där hela natten – i minusgrader.

– Hade vi kommit bara en timme senare hade de säkert varit döda, förklarar Hoodi.

Två marsvin lämnades ute i kylan i Göteborg.

Marsvinen hade troligtvis legat i buren utomhus hela natten.
Bild: Privat

Hoodi har arbetat inom park- och naturförvaltningen i närmare fem år. Under alla de åren har han aldrig stött på något liknande. Nu var det självklart att rädda dem.

Hoodi och hans kollega bar in marsvinen i deras bil. De ringde efter djurambulans, men fick inget svar. Då tog de istället kontakt med deras egen chef. På vägen tillbaka till kontoret handlade de dricka och mat till djuren.

Varken Hoodi eller hans chef fick kontakt med djurambulansen, men väl framme vid kontoret, där marsvinen fick komma in i värmen, mötte de en lastbilschaufför. Han blev nyfiken på vad som hade hänt och erbjöd sig att ta med dem hem till sin dotter.

– Vi tyckte det var gulligt. Det finns så många som gör dumma saker, medan andra har ett stort hjärta, säger Hoodi.

Marsvinen fick följa med mannen hem, något Hoodi och hans kollegor blev väldigt glada av och är väldigt tacksamma för.

– Äntligen finns det någon som kan ta hand om dem på bästa sätt, istället för idioterna som gjorde så här. Det är skönt att veta att de kan överleva, har ett hem och kan få kärlek, säger Hoodi till Nyheter24.

Vanvård och våld mot djur är tyvärr inte ovanligt. Läs och se videon på när en ung man trampade ihjäl en fågel mitt på öppen gata i Örebro.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.