Par som håller han
Anledningarna till varför förhållandet brukar krascha - Foto: Pixabay

Här är de vanligaste anledningarna till att ditt förhållande kraschar

Tacofredagarna och söndagsbruncherna rullar på i vanlig ordning och du har börjat ifrågasätta ert förhållande. För var har gnistan tagit vägen?


Har du börjat fundera på att göra slut med din älskling? Känner du att smekmånaden är över och att tacofredagarna rullar på i vanlig ordning? Ser du massa lyckliga par på Instagram som verkar ligga på topp? Lugn. Vi har listat de vanligaste anledningarna som kraschar ditt förhållande. 

Läs, lär och förebygg.

Gnistan börjar att försvinna

Du kommer inte vara nykär i samma person resten av ditt liv, och det är ingenting konstigt. Stressa inte upp dig över det och börja inte analysera om att kärleken mellan er är borta. Det betyder bara att ni har gått in i en ny fas. En mycket tryggare sådan.

Alla singlar verkar ha så kul

Plötsligt tänker du hur kul alla singlar verkar ha. Den här känslan kommer att komma och gå i perioder. För visst var det kul att vara singel, ibland. Men hur härligt är det inte att vara i en relation när du känner dig ensam?

Ni har bråkat

Alla par har ett första bråk. Irritationen får dig att ifrågasätta er som par, men ni måste lära er att kommunicera på rätt vis. Om kommunikationen inte finns kvar eller är väldigt luddig så skapas onödiga bråk säger Psykologen Maria Farm till Hälsoliv.

Det går inte i den takten du vill

Du känner att det går för fort. Eller att det går för långsamt. Eller att du borde känna si och så vid det här laget. Det finns inga regler när man måste ta nästa steg eller hur lång tid de ska ta innan man ändrar status på Facebook till ’förhållande’. Det är definitivt ingenting att avsluta förhållandet för.

Ni har flyttat ihop

Nu börjar ni märka er partners svaga sidor. Vem tar ut soporna? Vem diskar? Ni blir oense och tycker olika. Att bli alltför beroende av varandra gör oss osjälvständiga och sätter alltför stor press på relationen enligt den amerikanska psykologen och relationscoachen Ashley Arn. Ensamtid är viktigt likaså att dela upp sysslorna, så inte onödiga saker tär på förhållandet.

Du blir frestad

Ska man verkligen kunna bli attraherad av andra om man har ett bra förhållande? Svar ja. Du kommer alltid ha små chrushes, det är okej, bara du inte tar det vidare.

Sociala medier lurar dig

På sociala medier verkar alla par ha det så HIMLA bra och mysigt. De verkar aldrig bråka eller tjafsa? Stopp. Sociala medier är bara en fasad, alltså inget att haka upp sig på.

Vardagslunken

Rädslan för att bli ett tråkigt par finns där. Nu är det nästan tradition med tacos på fredagen och brunchmys på söndagen. Hitta på något nytt istället för att fundera på om ni är tråkiga. Psykologen Maria Farm tycker inte att man behöver åka på dyra weekendresor  eller lägga pengar på dyra middagar, utan att det är bättre att stanna hemma och ät pizza i pyjamas i stället. Att bara ta hand om varandra.

Du gillar inte hens umgänge

Är hens vänner störiga? Tråkiga att hänga med? Har du svårt för svärföräldrarna? Du blir stressad av tanken och tänker att om du inte går ihop bra med dem så kommer förhållandet aldrig funka. Men lugn, det är ju din partner du är tillsammans med och inte dem.

Ni har inte sex lika ofta

Det är inte konstigt att man inte har sex lika ofta som i början. Sex suget går upp och ner i olika perioder precis som allt annat. I stressiga perioder kanske lusten int där på topp men det är ingen fara, den kommer tillbaka.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Känner du igen dig?
Tack för din röst!