Fredag 7 Maj
Stockholm

Jonathan, 10, gör succé med briljant lapp han lämnade åt föräldrarna

Mija tog 10-årige Jonathans mobil
1 av 3
Mija tog 10-årige Jonathans mobil när han inte hade gjort läxan. Foto: TT/Privat
10-åriga Jonathan
2 av 3
Jonathan, 10, tog kaffebryggaren som gisslan. Foto: Privat
Lappen som Mija hittade
3 av 3
Mija hittade den här lappen där kaffebryggaren brukar stå. Foto: Privat

Mija såg fram emot en kopp kaffe efter sitt arbetspass. Men när hon kom hem var kaffebryggaren borta.

Kommentera (10)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Att komma hem och ta sig en kopp kaffe efter ett arbetspass kan vara riktigt härligt. Men när Mija Strid kom hem i onsdags var det tomt där kaffebryggaren vanligtvis brukar stå.

Sonen Jonathan, 10, hade nämligen tagit den som gisslan efter att Mija beslagtagit hans elektronik tills han hade gjort sina läxor. 

– Han älskar mobilen och tv-spelet. Men det har aldrig hänt förut att vi behövt ta elektroniken när han inte gjort läxan, men efter mycket tjat så tog vi sakerna tills han var klar med det han skulle göra och la undan dem, säger Mija till Nyheter24.

Dagen därpå när Mija kom hem så var kaffebryggaren borta och istället låg det en lapp på bänken. "Får jag min mobil får ni eran kaffebryggare" stod det på lappen.

Bild: Privat

– Jonathan tyckte att jag såg så ledsen ut så jag fick koka tre koppar kaffe så jag skulle klarar mig, sedan skulle han ta kaffebryggaren igen. Han hade gått runt ett varv hemma för att hitta något att ta från oss och sedan gömde han bryggaren i badrummet, eftersom han visste att vi inte skulle leta där. 

På torsdagen fick Jonathan tillbaka mobilen när alla läxor var gjorda och när allt annat var klart på lördagen fick han även tillbaka tv-spelet. Mija delade sedan en bild på lappen som fick en enorm spridning efter att den delats i en större grupp på Facebook

– Han tycker det är jättekul, hans stora dröm är ju att bli känd på nätet som nästan alla andra tioåringar vill. Men det var jätteroligt och lappen kommer vi att spara, säger Mija och skrattar. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du barn?
Tack för din röst!
Kommentera (10)
Kopiera länk
Dela