Onsdag 12 Maj
Stockholm

Timell förlorar miljoner i inkomst efter våldtäktsutredningen

Martin Timell #MeToo förlorar pengar
Martin Timell förlorar pengar efter utredningen. Foto:

Martin Timell har dragit in miljonbelopp. Efter anklagelserna om våldtäkt och sexuella trakasserier förlorar han sina stora intäkter.

Kommentera (18)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det har stormat en hel del runt Martin Timell under och efter #metoo-kampanjen. Det som började med Lulu Carter och anklagelser om sexuella trakasserier, läs mer om det här, har nu lett till att en före detta kollega till Timell anmält honom för en våldtäkt som ska ha skett 2008 i en badtunna på Timells landställe.

Läs om utredningen här och polisens största hinder i den här

Tidigare har Martin Timell dels dragit in miljoner till TV4 genom programmen "Äntligen hemma", "Deal or no deal" och "Fuskbyggarna" men också haft andra sponsrade projekt vid sidan av där han fakturerat via sitt bolag Timelleri AB, skriver Expressen.

Sedan 2008 har Timell omsatt 40 miljoner kronor till TV4. Företaget Timelleri AB har, sedan 2013, haft en omsättning på mellan fyra till sex miljoner kronor med en balanserad vinst på 3,1 miljoner kronor.

Timell har också släppt populära böcker som ”Hemmafixarbibeln” och "Martins bästa". Pengarna har alltså rullat in på Timells konto och han har bland annat lagt pengar på över 40 bilar och äger en fastighet på Östermalm som räknas vara värd över 17 miljoner kronor. 

Han är också delägare i två fastigheter med taxeringsvärden på 3 346 000 kronor respektive 4 986 000. Fastigheterna tros ha högre marknadsvärde, skriver Expressen.

Martin Timells landställe på Mjölkö. Bildkälla: TT

Men nu har TV4 lagt ner allt samarbete med Timell och Förlaget Norstedts har dragit in boken "Hemmafixarbiblen" efter anklagelserna i samband med #metoo-kampanjen och Timell har förlorat stora delar av sina intäkter.

TV4 har inte kommenterat hur de har löst kontraktet där Martin Timell har tre år kvar.

Se även: Utredningen av Martin Timell är klar – det här visar den

Läs också om att polisen har stött på hinder i Martin Timell-utredningen

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du följt utvecklingen av #metoo?
Tack för din röst!
Kommentera (18)
Kopiera länk
Dela