Helene hyrde ut sitt hus – nu delar hon med sig av skräckvideon

Helene Strömberg hyrde ut sin villa i Marieholm. När hon återvände var golvet och väggarna dränkta i urin, och husväggarna var fulla med råtthål.


56-åriga Helene Strömberg från Eslöv klev rakt i en mardröm när hon besökte sin villa tidigare under måndagen. Nu vill hon varna andra från att begå samma misstag.

– Det är fruktansvärt, ren misär, berättar Helene för Nyheter24. 

För sex år sedan började Helene hyra ut sin villa i Marieholm, eftersom hon själv flyttade till Eslöv. Hyresgästen blev en 42-årig man, som idag är 48 år, under alla år nekat Helene att gå in i huset.

– Man har ju inte rättigheten att bara tränga sig på. Man har ändå någon sorts trygghet i att man ska göra en besiktning innan den hyrande flyttar ut.

En bild på Helene och hennes barnbarn. Bildkälla: Facebook

"Man kunde inte ens se golvet"

Det hela började för ungefär fem månader sen när Helene fick ett märkligt telefonsamtal från polisen. De undrade om någon bodde i huset.

– De hade fått samtal av grannarna till huset om att det var en hund som hade stått och skällt i villan under en längre tid, berättar hon.

När hon själv besökte villan för att kolla läget gjorde hon den fruktansvärda upptäckten. På utsidan av huset var marken täkt av nässlor, sopor och ogräs. 

– Det var total misär. När man tittade in genom fönstret kunde man inte ens se golvet. Jag var fullständigt chockad, säger hon.

Lovade att ställa allt till rätta

Efter ett samtal med mannen berättade han att han hade flyttat, utan att säga upp huset. Han lovade och intygade dock att han skulle komma tillbaka och återställa huset. Vilket Helene gick med på.

– Det kanske var naivt, men man vill ju tro det bästa.

En månad gick och Helene kom tillbaka, men det var ingen skillnad. Efter ett ytterligare samtal med hyresgästen kom de överens om att han fick tre månader på sig att flytta ut och återställa huset. De skulle sedan besikta huset tillsammans.

Men två veckor innan deras bestämda träff blev mardrömmen ännu värre. Mannen hade blockat alla hennes kontaktvägar, både via mobilen och på Facebook. Hon lyckades nå mannen via en tredje person, och han gav samma löfte. Men detta höll han inte heller. 

Bilder från Helenes villa. Bildkälla: Facebook

"Huset luktade urin"

När hon själv under måndagen 4 december fick gå in i villan och se husets skick fick hon en rejäl chock. Hon delade med sig av upplevelsen i ett inlägg på Facebook.

"Jag ber er dela detta så att det kanske når honom" skriver hon. 

"Det är hål från råttor och råttbajs överallt. Huset luktade så mycket urin att det sved i ögonen. Vi tror att det kommer från golvet. Ingen av maskinerna fungerar heller." 

– Innan vi hyrde ut huset så bodde jag och min familj där. Det var då i relativt nytt skick, berättar Helen.

Under måndagen ringde Helens dotter till polisen, som har valt att inte göra en anmälan. Det går nämligen inte att styrka brott.

– Polisen har förklarat att det troligtvis inte kommer leda någonstans, på grund av att mannen har en hel del anmärkningar. I nuläget vet jag inte vad vi ska göra. Vi kommer med största sannolikhet att behöva riva huset.

Nyheter24 har pratat med polisens ledningscentral som uppger att flera rapporter gällande adressen har inkommit under året, men hänvisat Helene till jurister.

Läs mer: Joseph Boston, 18, misstänks för sexuella övergrepp mot 50 barn

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
Har du varit med om något liknande?
Tack för din röst!