Enklare för rörelsehindrade att jaga

Svenska Jägareförbundet vill göra det enklare för rörelsehindrade att jaga.


Jägare vill förenkla för rörelsehindrade som vill jaga i skog och mark. Organisationen har skrivit till Miljödepartementet och begär att rörelsehindrade ska få rätt att använda motordrivna fordon för att jaga, både på väg och i terräng och att det inte ska behövas enskilda dispenser för varje tillfälle och plats.

– Jag kan inte åka till en kamrat i annat län och jaga från min fyrhjuling utan särskilt tillstånd från länsstyrelsen. Ibland tar tillståndet upp till en månad att få, säger Rikard Södergren, rörelsehindrad jägare, om de nuvarande bestämmelserna, till Jägareförbundet.

– Det är viktigt att vi är med och underlättar för de rörelsehindrade att komma ut i skog och mark, säger Håkan Weberyd, generalsekreterare på Svenska Jägareförbundet.

Skrivet av:

Senaste nytt

Hizbollah avfyrar raketer efter Israelattack

Här dansar Gunilla Persson med epa-killar i Norrköping: "Vilken fest"

Gunilla Persson, 65, är aktuell med Melodifestivalen. I dagarna åkte hon igenom sin födelsestad Norrköping. Nu sprids en video på henne när hon dansar med epa-killar på en parkeringsplats utanför Max.

Regeringen föreslår nya avlyssningslagar

Regeringen har beslutat om en lagrådsremiss för att ge polisen fler så kallade preventiva tvångsmedel, som bland annat buggning, redan i sommar.

Ambulanspersonal i Gaza: Behöver år av terapi

Barn sprängs ihjäl och kollegerna dör i bombregnet. Med livet som insats försöker ambulanssjukvårdare försöker rädda liv i krigshärjade Gaza. Det här kriget har varit ett av de tuffaste, säger en sjukvårdare i en dokumentär från arabiska BBC.

Källor: Iran förser Ryssland med robotar

1 timme sedan
Iran har försett Ryssland med flera hundra ballistiska robotar, skriver Reuters på sin sajt.

Juice återkallas – kan innehålla plastbitar

1 timme sedan
Axfood återkallar Garant tropisk juice utan fruktkött efter att leverantören vid en kontroll har hittat plastbitar i vissa förpackningar. Återkallandet gäller enlitersförpackningar med bäst före-datum den 19 april.