Knarkad assistent eldade bostad

Personlig assistent tände eld på bostad.


LUND. Den personliga assistenten knaprade piller och söp på jobbet. Sedan tände han eld på gardinerna och satte sig för att kolla på teve.

Mannen arbetade som personlig assistent åt en gravt funktionshindrad person som klarade sig enbart för att ytterligare en assistent befann sig i bostaden och kunde släcka elden.

”Assistenten som var berusad hade satt eld på en gardin, vilket upptäcktes av den andra assistenten som med hjälp av ett vått lakan snabbt lyckades släcka elden, utan att den hann sprida sig. Assistenten som släckte elden försökte påkalla hjälp av assistenten som satt eld på gardinen, som dock visade sig inte var inte kontaktbar utan satt kvar och tittade på TV utan att reagera på begäran om hjälp med släckningen”, skriver den arbetsmiljöansvarige vid koperativet där assistenten arbetade i en tillbudsrapport.

Efter att assistenten fått kontroll på situationen kontaktades arbetsledaren och en släkting till den knarkade assistenten, som omedelbart kom till platsen för att undsätta den förtvivlade assistenten.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!