- Foto: TT NYHETSBYRÅN

Elev död efter bråk på skola i Enskede – knivhöggs av skolkamrat

En elev på en gymnasieskola i Enskede, södra Stockholm har dött efter ett bråk med en annan elev. 17-åringen hade ingen närstående familj i Sverige.


Runt 12-tiden under onsdagen larmades polisen om ett slagsmål mellan några elever på en skola i Enskede, södra Stockholm.

Bråket utvecklades till ett knivslagsmål mellan två personer, båda elever på skolan. Det blev så våldsamt att en 17-årig pojke skadades allvarligt. 20-30 personer vittnen sprang ut från skolan.

Eleven fördes till Karolinska sjukhuset, men hans liv gick inte att rädda, rapporterar Aftonbladet.

Gärningsmannen hade hunnit fly från platsen innan polisen kom dit. Men genom både vittnesmål och övervakningskameror kunde polisen spåra den misstänkte gärningsmannens flyktväg. Dessutom gav polisen en order om att tunnelbanan inte skulle stanna vid Globen och Sockenplan.

Efter en intensiv jakt lyckades de gripa den misstänkte gärningsmannen. 

Både offret och den misstänkte gärningsmannen ska vara under 18 år.

Enligt uppgifter till Aftonbladet har 17-åringens anhöriga underrättats, men då pojken var ensamkommande verkar han inte ha någon familj i Sverige.

– Nej, som jag har förstått det så har han inte några anhöriga här. Men vi har våra rutiner för att lämna sådana här besked ändå, säger polisens presstalesperson Sven-Erik Olsson till Aftonbladet

Skolan har spärrats av för teknisk undersökning.

Sommaren 2016 gick en busschaufför till våldsam attack mot en asylsökande man. Se videon som avslöjade busschauffören här nedan:


Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett år i fångenskap för amerikansk reporter

Två åtalas för sju år gammalt mord

Våren 2017 sköts en man i 40-årsåldern ihjäl på en parkeringsplats i Uppsala. Nu åtalas två män för det sju år gamla mordet.

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

Föräldrarna till den ättiksförgiftade flickan i Eslöv dömdes till åtta års fängelse. Båda har nu överklagat domen, enligt Lunds tingsrätt.

Börsen öppnar nedåt

Stockholmsbörsen inleder skärtorsdagens handel svagt nedåt. OMXS-index har efter fem minuter backat 0,1 procent.

Stort kärnkraftverk tar steg mot återaktivering

Den japanska kärnkraftsoperatören Tepco har begärt tillstånd för att börja lasta kärnbränsle vid kärnkraftverket i Kashiwazaki-Kariwa i ett steg mot en eventuell återaktivering, rapporterar internationella medier.

Kina slopar strafftullar på australiskt vin

1 timme sedan
Kina slopar strafftullar på australiska viner, enligt Kinas handelsdepartement. Beslutet är en följd av att de två länderna börjat närma sig varandra i det utdragna handelsbråk som präglat relationen i flera år.