Polisen vädjar om hjälp – tredje överfallsvåldtäkten i Malmö

På kort tid har det skett tre stycken överfallsvåldtäkter i Malmö. Nu vädjar polisen om tips från polisen för att kunna fånga gärningsmännen. "Jag uppmanar alla som kan veta något att kontakta polisen så vi kan gripa gärningsmännen"


På bara drygt en månads tid har det skett tre stycken överfallsvåldtäkter i Malmö. Senaste personen som blev överfallen ska ha utsatts för tortyrliknande misshandel i och med gruppvåldtäkten.

Polisen vädjar allmänheten om tips för att kunna ta fast gärningsmännen som fortfarande är på fri fot. 

– Det är frågan om synnerligen grovt våld. Jag uppmanar alla som kan veta något att kontakta polisen så vi kan gripa gärningsmännen, säger Andy Roberts, chef för polisområde Norr i Malmö till Expressen. 

Samband

Det finns tydliga samband mellan de tre våldtäkterna. Alla har skett på lördagsnätter mellan klockan 12 och 03, offren är yngre kvinnor, gärningsmännen yngre män och alla har skett i Malmötrakten. 

Polisen jobbar hårt med att få fast gärningsmännen och letar efter kopplingar mellan våldtäkterna, skriver Expressen.

– Vi utreder naturligtvis om det kan finnas ett samband, säger Anders Nilsson.

Polisen ska ha satt in extra resurser. 

– Vi har tyvärr drabbats av en tredje överfallsvåldtäkt i Malmö på kort tid. Vi bedriver redan två stora förundersökningar gällande sådana. Och nu kom en ny. Vi har arbetat hela natten och fortsätter under dagen. Vi försöker samla ihop den bevisning som finns. Vi arbetar på bred front, säger Anders Nilsson.

Vädjan till allmänheten

Ingen är ännu gripen och nu vill polisen ha allmänhetens hjälp. 

– Det här är frågan om gärningsmän som säkert någon eller några känner till och som inte ska skyddas av tystnad, säger Andy Roberts till Expressen.

Ska ha filmats

Polisen har börjat kartlägga övervakningskameror i områden där våldtäkterna har skett.

– Min förhoppning är att de här personerna fastnat på en kamera när de går till eller från brottsplatsen och att det med vägledning av vittnesuppgifter kan ge oss troliga gärningsmän, säger Anders Nilsson, polis, till Aftonbladet.

Och fortsätter:

– Vi plockar in all information som finns gällande dem, säkrar all bevisning. Vi jobbar oerhört brett. Vi tömmer allt som finns i princip, säger Nilsson.

Har du tips till polisen? Ring då polisen på 114 14. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du tipsat polisen någon gång?
Tack för din röst!