Erik Haag och Lotta Lundgren är årets julvärdar 2017
Att vara julvärd är inte världens lättaste jobb, att samtidigt göra folk nöjda verkar vara ännu svårare. - Foto: TT

Blandade känslor för årets julvärdar – så här löd tittarnas reaktioner

Det tog inte länge innan årets julvärdar stötte på kritik. Tittare har friskt delat med sig av sina reaktioner på sociala medier.


Det är en återkommande tradition i flera svenska hem att klockan 15.00 på julafton, slår sig ner framför TV:n med familjen och firar in julen tillsammans med julvärdarna.

Under dagen så lotsar julvärdarna oss igenom julafton och utöver inslag som Kalle Anka så presenterar de olika filmer och berättar anekdoter för tittarna. 

Genom åren så har programmet letts av flera kända profiler så som Arne Weise, Lotta Bromé, Gina Dirawi och många många fler. 

I årets upplaga så är det Lotta Lundgren tillsammans med Erik Haag som agerar programledare och reaktionerna har varit minst sagt blandade runt om i landet.

Erik Haag och Lotta Lundgren, kända från bland annat Historieätarna. Bild: TT

På sociala medier har åsikterna haglat in från höger och vänster med både ris och ros.

"Jag brukar inte direkt bry mig om vem som är #julvärd men i år är det verkligen en stor besvikelse. Så otroligt icke-stämningsfullt och tramsigt. #svt #julvärd2017" skriver en person.

"Mållös.. Är det till sånt här som mina licenspengar går till? Årets julvärdar var ett skämt. Och inte ett bra sådant.. Deras smaklösa bröd var garanterat mer smakfullt än deras insats. Oseriöst! URK! #SVT #julvärd #svtjulvärd" skriver en annan.

Och även mer lite positiva reaktioner:

"För första gången i mitt liv, vilket startade 1962, som jag velat se mer av SVT’s julvärd innan Kalle börjar. @lotsoflundgren och Erik Haag är så bäst" skriver en person på Twitter.

"Älskar Lotta och Erik! Spelar INGEN roll om det är förinspelat eller inte. Finns viktigare saker här i världen. #svt #åretsjulvärd" skriver en annan.

Förinspelning väcker starka reaktioner

En stor del av de som riktar sin ilska mot årets julvärdar, gör det på grund av att programmet i år är förinspelat. Något som många inte tycker om.

”Om det inte är direktsänt kan de väl lika gärna ta nån inspelning med Arne Weise från 1984?”, skriver en person.


Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
TV
/
Jul
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du om årets julvärdar?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Högre vinst för Evolution

Lägre priser pressar SSAB:s vinst

Stålkoncernen SSAB vinst faller tydligt. Under första kvartalet landade rörelsevinsten på 3 157 miljoner kronor, ner från 4 733 miljoner kronor samma period i fjol.

Uppgång väntas på börsen

Stockholmsbörsen väntas fortsätta upp när handeln inleds klockan nio, indikerar förhandeln på bland annat IG Markets.

Polisen i Skövde rapporterar om trafikolycka

"På Skövdevägen vid Skultorp är det en bilist som blir påkörd bakifrån av en annan bilist.", skriver polisen på sin hemsida.

Intrum sparar bort hundratals miljoner

Kredithanteringsföretaget Intrums vinst minskar och besparingsprogrammen utvidgas.

Stort vinstlyft för SEB

Ett högre räntenetto och ett större inflöde från finansiella transaktioner lyfter storbanken SEB:s vinst i första kvartalet mer än väntat. Men efterfrågan på krediter fortsätter dämpas av det höga ränteläget, enligt vd Johan Torgeby.