Stormen Cora fick SMHI att utfärda klass 2-varning.
Bilder från de snötäckta städerna Åre och Östersund efter stormen Coras framfart. - Foto: TT (Montage)

Stormen Cora har plågat Sverige – se de kyliga bilderna här

Det är främst södra Norrland som plågats av den kraftiga stormen Cora som gjorde att SMHI utfärdade en klass 2-varning. Över 1 000 hushåll blev utan ström under dagarna.


Det har stormat ordentligt i södra Norrland, bland annat i Östersund och Åre de senaste dagarna, med lavinvarning och flertalet inställda tåg. SMHI utfärdade en klass 2-varning som togs bort under måndagen.

Bild från Östersund. Bildkälla: TT

Vinden har uppmätts till kraftiga 24 meter per sekund och den norrländska städerna har haft det oerhört tufft som följd. Över 1 000 hushåll i Jämtland och Härjedalen blev utan ström på grund av stormen Cova, skriver SVT.

Under gårdagen blev turister drabbade av stormen då Tänndalen i Härjedalen stängde av sina skidliftar. Dessutom utfärdades klass 1-varningar i Dalarnas fjäll och i Gävleborgs län. 

På måndagen låg inga varningar kvar, förutom en klass 1-varning i norra Lapplandsfjällen, uppger SMHI.

Trots att vädret blivit mer stabilt så har de dramatiska dagarna när stormen var som värst fångats på bild. De kan du se i videobildspelet i spelaren ovan.

Även Norge har drabbats hårt av Coras framfart. Omkring 5 300 invånare i norska samhället Årdal har blivit helt isolerade efter att huvudvägen till staden stängts av. De beräknas bli fast där tills på torsdag, skriver Nettavisen.

Läs mer om stormen här.

Har du en bild på stormen Cora som du vill dela med dig av? Skicka ett mail till tips@nyheter24.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du drabbats av stormen Cora?
Tack för din röst!