Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Har Elvira och Oskar världens längsta Snapchat-streak?

Nyheter | 19/01/2018 16:43

Snapchat håller koll på hur många sammanhängande dagar du snapar med en annan person. Det här kallas för snapstreak. Nu kan två svenska tonåringar ha den längsta streaken i världen.

Alla som använder Snapchat har säkert märkt att det ofta dyker upp symboler och emojis efter att man snapat med någon några gånger.

Detta kallas för en "snapstreak", alltså när du och någon annat snapat med varandra (inte chattat) inom 24 timmar under mer än tre dagar i följd, enligt Snapchat själva.

Om du fortsätter att hålla streaken igång uppstår även en siffra ute i högerkanten. Siffran anger helt enkelt under hur många dagar din snapstreak pågått. En timglas-emoji visas när du inte snapat din kompis på ett tag och du håller på att förlora din streak.

Snapchat
Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

Detta har såklart lett till att människor runt om i världen vill slå rekord i längsta streaken. Bland annat har det rapporterats om en en svensk tjej som heter Felicia och som i september hade en streak på 900 dagar, alltså nästan två och ett halvt år, enligt sajten Recordsetter.

Hennes rekord verkar dock ha slagits av norrmannen Kasper som den 8 december la upp ett klipp på samma sajt som visade att han hade 938 sammanhängande dagar.

Men frågan är om inte rekordet nu har slagits igen – den här gången av två svenskar tonåringar.

Det är Oskar Johansson, 16, och Elvira Tjäderud, 16, från Odensbacken utanför Örebro som nu kan ha en världsrekordlång snapstreak – på hela 981 dagar.

– Vi har alltid tänkt på att vi har många dagar men inte på att vi kan ha en av de längsta streaksen, säger Oskar till Nyheter24.

Snapchat rekord
Bildkälla: Snapchat
Snapchat rekord
Bildkälla: Snapchat

981 dagar är över två och ett halvt år, alltså ganska lång tid för att hålla igång en snapstreak. Man kan undra hur de har lyckats.

– Det har aldrig hänt att vi har glömt att skicka till varandra eftersom vi nästan alltid kommunicerar på Snapchat. Däremot har det vid några få tillfällen strulat med internetuppkopplingen så att vi nästan tappat streaken, berättar Elvira.

Oskar Johansson
Oskar Johansson. Bildkälla: Privat

Nyheter24 har varit i kontakt med Snapchat som berättat att man införde snap-streaks i april 2015 som en del av den större produktuppdateringen "Friend emojis".

Det betyder alltså att Oskar och Elvira snapat med varandra i princip varje dag sedan dess.

– Det är ju kul att streaken är så lång och det är ännu roligare att det är en av de längsta, säger Elvira till Nyheter24.

I spelaren högst upp kan du se när Oskar filmar av sin mobil som ett bevis på att streaken verkligen finns.

Det finns även andra svenskar som tidigare kan ha slagit rekord på Snapchat. Som till exempel 19-årige Sebastian som hade en av Sveriges högsta score.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du Snapchat?