Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Så arbetar polisen med att lösa fallet med morden i Bjärred

Nyheter | 12/01/2018 14:26

Tisdagen 9 januari hittades en hel familj död i sitt hem i Bjärred, i Lomma kommun utanför Lund. Det mystiska fallet har väckt stora känslor i hela Sverige. Här är det senaste polisen har att säga om fallet.

Utanför familjens hus har folk ligger flera blombuketter och gravljus. Flickornas skolor har haft flaggan på halvstång. 

Morden på familjen i Bjärred har skakat hela Sverige. Polisen är mycket förtegen och har förundersökningssekretess, men har fortfarande inte en klar bild av vad som har hänt.

– Vi har själva inte fått svaren på de frågor vi har. Vi har inte fått en sammantagen bild och analys, så det finns inga svar utåt, säger Ewa-Gun Westford, presstalesperson vid Skånepolisen till Nyheter24.

Sedan familjen hittades döda i villan i Bjärred under tisdagseftermiddagen har polisen arbetat dygnet runt. De har en tes om vad det är som har hänt familjen, men inväntar resultat från rättsmedicin och den tekniska undersökningen för att bekräfta tesen – eller för att dra andra slutsatser.

– Vi har en mordutredning och den bedriver vi med full kraft, och det enda som skiljer är att vi inte har någon gärningsman i livet.

Samtidigt gör polisen förhör för att få en klarare bild.

– Vi förhör nära anhöriga, arbetskamrater och skolan. Vi försöker få en sammantagen bild av varför det här har hänt och hur det har hänt, säger Westford till Nyheter24.

Här kan du läsa mer om morden i Bjärred:

Hel familj har hittats död i villa i Bjärred

Här är de nya uppgifterna kring morden i Bjärred

Kriminiologen Jerzy Sarneckis teori om morden i Bjärred

Morden i Bjärred: Nu analyseras familjens möten med skolan

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du följt rapporteringen om morden?