Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nya uppgifter kring morden i Bjärred

- 10/01/2018, 20:49 -

I tisdags hittades en familj död i Bjärred. Nu har nya uppgifter om familjens liv framkommit. Här är allt man vet om händelsen.

Det var runt 17-tiden i tisdags 9 januari som polisen påträffade en hel familj döda i en villa i Bjärred, Lomma kommun, drygt en mil väster om Lund, enligt Aftonbladet.

Polisen arbetade på platsen under hela natten och var klara först vid 7-tiden under onsdagsmorgonen. Det fruktansvärda dödsfallet har redan fått stor uppmärksamhet. Polisen har en tes om hur mordet på familjen har gått till, men är än så länge mycket förtegna.

Detta är vad vi vet hittills:

Chef larmade

Under tisdagsmorgonen skulle pappan i familjen hålla i en konferens. När han inte dök upp började kollegorna ana oråd. Efter att mannen inte hade dykt upp vid 15-tiden bestämde sig chefen för att larma polisen.

När polispatrullen kom ut till villan fick de bryta sig in och fann då den döda familjen.

Misstänkta

Polisen har uppgett att de är övertygade om att dödsfallet inte har orsakats av en olycka, utan rubricerar händelsen som mord. De söker heller ingen utomstående gärningsman.

Mord i Bjärred
Avspärrningstejp runt familjens bostad. Bildkälla: TT

Döttrarna 

Båda döttrarna, 11 och 14, undervisades hemifrån på grund av medicinska skäl. Den äldsta flickan ska ha haft hemundervisning fyra dagar i veckan sedan årskurs sex. Den yngre ska ha undervisats hemifrån tre dagar i veckan sedan förra hösten.

Föräldrarna

Barnens pappa var i 45-års åldern och beskrivs som en högpresterande, kompetent och noggrann man. Han beskrivs samtidigt som väldigt trevlig och social. Sedan en tid tillbaka ska han ha jobbat mycket hemifrån för att prioritera tid till döttrarna mer. 

Mannens fru, och barnens mamma, anges ha varit en kvinna i 50-års åldern som också hittades död i bostaden. 

Blommor utanför familjens hus.
BIldkälla: TT

Extrainsatta resurser på flickornas skola

På skolan som den ena flickan tidigare gått på hölls idag en minnesstund. Psykologer, präster och kuratorer har funnits på plats för att ge stöd till elever. 

–  Vi har haft en lugn och stilla dag. Vi har haft psykolog, präst, kurator och andra här så att alla kan få stöttning, säger Margareta Strand Larsson, rektor på  Alfredshällsskolan, i en intervju med Aftonbladet.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.