Familj döda i Bjärred.
1 av 3
Klockan 17:00 i tisdags eftermiddag hittades en hel familj döda i sin villa. - Foto: TT/Nyheter24
Mord i Bjärred.
2 av 3
Polisen rubricerar händelsen som mord, men söker ingen utomstående gärningsman. - Foto: TT Nyehtsbyrån
Död familj i Bjärred.
3 av 3
Här är allt som man vet om händelsen. - Foto: TT Nyhetsbyrån

Nya uppgifter kring morden i Bjärred

I tisdags hittades en familj död i Bjärred. Nu har nya uppgifter om familjens liv framkommit. Här är allt man vet om händelsen.


Det var runt 17-tiden i tisdags 9 januari som polisen påträffade en hel familj döda i en villa i Bjärred, Lomma kommun, drygt en mil väster om Lund, enligt Aftonbladet.

Polisen arbetade på platsen under hela natten och var klara först vid 7-tiden under onsdagsmorgonen. Det fruktansvärda dödsfallet har redan fått stor uppmärksamhet. Polisen har en tes om hur mordet på familjen har gått till, men är än så länge mycket förtegna.

Detta är vad vi vet hittills:

Chef larmade

Under tisdagsmorgonen skulle pappan i familjen hålla i en konferens. När han inte dök upp började kollegorna ana oråd. Efter att mannen inte hade dykt upp vid 15-tiden bestämde sig chefen för att larma polisen.

När polispatrullen kom ut till villan fick de bryta sig in och fann då den döda familjen.

Misstänkta

Polisen har uppgett att de är övertygade om att dödsfallet inte har orsakats av en olycka, utan rubricerar händelsen som mord. De söker heller ingen utomstående gärningsman.

Avspärrningstejp runt familjens bostad. Bildkälla: TT

Döttrarna 

Båda döttrarna, 11 och 14, undervisades hemifrån på grund av medicinska skäl. Den äldsta flickan ska ha haft hemundervisning fyra dagar i veckan sedan årskurs sex. Den yngre ska ha undervisats hemifrån tre dagar i veckan sedan förra hösten.

Föräldrarna

Barnens pappa var i 45-års åldern och beskrivs som en högpresterande, kompetent och noggrann man. Han beskrivs samtidigt som väldigt trevlig och social. Sedan en tid tillbaka ska han ha jobbat mycket hemifrån för att prioritera tid till döttrarna mer. 

Mannens fru, och barnens mamma, anges ha varit en kvinna i 50-års åldern som också hittades död i bostaden. 

BIldkälla: TT

Extrainsatta resurser på flickornas skola

På skolan som den ena flickan tidigare gått på hölls idag en minnesstund. Psykologer, präster och kuratorer har funnits på plats för att ge stöd till elever. 

–  Vi har haft en lugn och stilla dag. Vi har haft psykolog, präst, kurator och andra här så att alla kan få stöttning, säger Margareta Strand Larsson, rektor på  Alfredshällsskolan, i en intervju med Aftonbladet.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kvinna avled på sjukhus – man mordmisstänkt

Polisen i Kristinehamn rapporterar om trafikolycka

"En personbil dikeskörd utefter E18 när kontrollplats Ölme i riktning mot Karlstad.", skriver polisen på sin hemsida.

När är EU-valet 2024 och vilka får rösta? Här är svaren!

När är det EU-val 2024, vilka får rösta och hur såg valresultatet ut år 2019? Nyheter24 reder ut allt du kan tänkas vilja veta inför det stundande valet.

200 miljoner till idrott för unga

1 timme sedan
Regeringens utlovade fritidskort för unga är försenat och införs först under 2025. Under tiden ska 200 miljoner av de öronmärkta pengarna användas för att stärka ungdomsidrotten.

USA riktar sanktioner mot Irans drönarprogram

1 timme sedan
USA och Storbritannien inför omfattande sanktioner mot Iran och landets utveckling och tillverkning av drönare. Beskedet är ett gemensamt svar på Irans attacker mot Israel.

Polisen i Kumla rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Kollision på Lv534 väster om Åbytorp, med flera fordon inblandade.", skriver polisen på sin hemsida.