Harriet Kyolaba gjorde en upptäckt när hon kollade på bilderna
1 av 2
Harriet från Helsingborg gjorde en fantastisk upptäckt när hon kollade på de gamla bilderna på sin mamma - Foto: Privat
När Harriet Kyolaba tittade på bilden så såg hon att klänningen var identisk
2 av 2
Klänningen som Harriet Kyolaba hade på sig var identiskt med mammans klänning - Foto: Privat

Harriet gjorde fantastisk upptäckt i de gamla bilderna: "Helt sjukt"

Harriet Kyolaba från Helsingborg förlorade sin mamma för 26 år sedan. Nyligen när hon tittade på gamla bilder på sin mamma så gjorde hon en helt otrolig upptäckt.


Harriet Kyolaba från Helsingborg gjorde en helt otrolig upptäckt nyligen när hon gick igenom bilder på sin mamma, som gick bort för 26 år sedan. Allt började för ungefär fyra-fem år sedan när Harriet fick en vintage-klänning av en vän.

– En kompis hittade klänningen och tänkte att det skulle passa mig eftersom hon visste att jag älskade vintage. Så hon köpte den och gav till mig. Jag älskade den men hann inte riktigt fixa knapparna som behövdes fixas. Så jag hängde klänningen i förrådet, berättar Harriet för Nyheter24

Klänningen hängde där fram tills i december förra året då de skulle fixa i ordning förrådet. Harriet fick då syn på klänningen igen och hängde in den i sin garderob. 

– Häromdagen gick jag igenom bilder för att kunna lägga ut på bloggen idag, så fick jag syn på en bild som var tagen på min mamma i Uganda för länge sedan. Min sambo regerade också på klänningen som mamma hade på sig på bilden så jag gick till garderoben och provade den. 

Harriet till vänster och hennes mamma till höger. Bildkälla: Privat

– När jag testade klänningen så började jag gråta, det var en liknande klänning. Min mamma bodde i Afrika och hade aldrig varit i Sverige men en identiskt klänning hamnade hos mig, det är så häftigt. Det går inte att beskriva, berätta hon. 

Harriet och hennes sambo tog sedan en bild på henne i klänningen och klippte ihop med bilden på hennes mamma. 

 – Det var helt sjukt, jag ska framkalla bilden och rama in den. Sen ska jag fixa knapparna på klänningen så jag kan använda den så fort solen kommer fram. Jag vill ha hoppet uppe och tror att min mamma är med och vakar över mig. 

Harriet har skrivit till vännen som hon fick klänningen av och berättat hela historian. Hon skrev även ett inlägg i en stor grupp på Facebook där hon möttes av massa kärlek. 

– Jag tittar var tionde minut och det är så mycket kärlek. Det är magiskt att jag får den kärleken från alla som kommenterar och gillar. Ibland kan man inte förklarar varför saker och ting händer, och det här är en sån sak, berättar Harriet för Nyheter24.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du varit med om något liknande?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.

Morgonens nyheter 29 mars

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Tyskt pollen drar in över Sverige i påsk

Björken blommar inte än. Ändå kan den känslige åka på en pollensmäll under påsken. Förklaringen ligger i luftströmmen söderifrån.

Tidig eller sen påsk – fullmånen avgör

Julen inträffar punktligt varje år. Men påsken? Där kan det skilja en månad. Anledningen är lika mycket religiös som astronomisk.

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

1 timme sedan
USA:s president Joe Biden fick på torsdagskvällen sällskap av sina företrädare Barack Obama och Bill Clinton vid ett insamlingsevenemang i New York på torsdagskvällen. De tre deltog i ett samtal där allvar blandades med skämt, modererat av Late Night-programledaren Stephen Colbert.