Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tova Mobergs ex Billy Fagerström inte psykiskt sjuk

Nyheter | 24/01/2018 10:09

Efter att Tova Mobergs ex-pojkvän meddelades av tingsrätten som skyldig till mordet på henne fick han genomgå en rättspsykiatrisk undersökning. Nu har resultatet kommit – och han lider inte av en allvarlig psykisk störning.

Precis före jul kom beskedet att Hudiksvalls tingsrätt meddelade att 19-årige Tova Mobergs ex-pojkvän Billy Fagerström var skyldig till att ha mördat henne

Billy Fagerström
Tova Mobergs ex Billy Fagerström är skyldig till mord.

Då kunde man inte utesluta att han led av en allvarlig psykisk störning och man beslutade sig för att låta honom genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

Nu har resultatet av undersökningen kommit – och Tovas 23-årige ex-pojkvän lider inte av en allvarlig psykisk störning. Vare sig nu eller vid tidpunkten för mordet.

Här kan du läsa om ex-pojkvännens liv på Facebook.

Åklagaren har yrkat på livstids fängelse och det kan 23-åringen nu dömas till efter utredningen. 

– Det är inget överraskande. Jag har inte hunnit läsa hela undersökningen, så jag kan inte kommentera vidare, säger åklagare Christer Sammens till Hela Hälsingland.

Rättsförhandlingen återupptas den 1 februari och då kommer rätten meddela vilket straff som Billy Fagerström döms till.

Tova Mobergs ex Billy Fagerström i rätten.
Billy Fagerström i rätten. Bild: TT

Det var den 13 maj som Tova Moberg från Njutånger i Hälsingland försvann och två dagar senare hittades hon död i vattnet. Samma dag greps tre män i 20-årsåldern misstänkta för inblandning i hennes mord. Den 18 maj häktades en av männen – Tovas 22-årige ex-pojkvän Billy.

Han hade tidigare polisanmälts för att ha misshandlat henne – och i utredningen kom det fram att hon förutsett sin egen död i sin dagbok. Hon samlade också bevis på hur han misshandlat henne i en gömd låda under sin säng.

Läs också om Snapchat-bevisen mot expojkvännen – och läs om allt som hänt i fallet för att friska upp minnet.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Tror du att han döms till livstids fängelse?