Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ingvar Kamprad död – blev 91 år gammal

- 28/01/2018, 11:23 -

Ikea:s grundare Ingvar Kamprad har gått bort 91 år gammal. Ikea har bekräftat dödsfallet på Twitter. Enligt vänner och familj ska det ha gått lugnt och stilla till.

Det är nog ingen svensk som inte känner till Ingvar Kamprad, grundare av Sveriges stolthet Ikea. Nu har Ingvar gått bort 91 år gammal. 

Ikea Sverige har gått ut på Twitter och beklagat dödsfallet. 

"Ingvar Kamprad har i stillhet somnat in i sitt hem i Småland. Han föddes 1926 i Småland och redan som 17-åring grundade han IKEA. Ingvar kommer att vara mycket saknad och varmt ihågkommen av sin familj och av IKEA-medarbetare över hela världen."

Ingvar Kamprad
Ikea på Twitter. Bildkälla: Twitter

Till Di säger Lars-Johan Jarnheimer, ordförande i Ingka Holding, Ikeas moderbolag, att Ingvar haft ett långt innehållsrikt liv på frågan om uppgifterna stämmer. 

"Ja, det har han gjort även om man trodde att det aldrig skulle hända. Det är bara sorgligt men samtidigt får man glädjas över att han fick ett långt och innehållsrikt liv. Jag tror han har haft oerhört roligt under byggnationen av Ikea"

Efter sig lämnar han efter sig sina fyra barn. Det finns ännu inga uppgifter om dödsorsak men Ingvar Kamprad ska ha varit aktiv även den senaste tiden. 

Till Expressen säger familjen Kamprads rådgivare Göran Grosskopf att det gick lugnt och stilla.

 - Det gick lugnt och stilla till. När man är 91 år så är det inte så konstigt att kroppen ger upp.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.