Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Imorgon kan du få reda på hur mycket du får tillbaka på skatten

Nyheter | 07/03/2018 16:05

Skatteåterbäringen 2018 är snart här. Har du digital brevlåda så trillar beskedet om din deklaration in mellan den 8 och 9 mars. Här kan du läsa om när du kommer få in pengarna på kontot.

Att få sin deklaration är antingen väldigt roligt eller väldigt tråkigt. Oavsett behöver du inte vänta på besked länge till. 

För dig som har registrerat digital brevlåda, som exempelvis Kivra, trillar beskedet om inkomstdeklarationen in på kontot redan mellan den 8 och 9 mars. Då får du alltså ett preliminärt beslut på hur mycket du ska få utbetalt eller hur mycket du ska betala in till Skatteverket. 

Deklarationen i den digitala brevlådan ser precis ut som den i pappersform men dyker istället upp som en PDF i appen eller på hemsidan.

Den 8-9 mars kommer första beskedet om deklarationen 2018
Den 8-9 mars kommer första beskedet om deklarationen 2018. Bildkälla: TT

Du kan sedan från den 20 mars godkänna din deklaration direkt i appen eller med Skatteverkets e-tjänst. Gör du det här senast den 28 mars utan att ändra eller lägga till något kan pengarna snart finnas på ditt konto.

Har du digital brevlåda kan du få in dina pengar på kontot redan den 5-6 april om du har gjort detta

  • Registrerat digital brevlåda innan 1 mars
  • Hade anmält konto för skatteåterbäring senast den 1 mars
  • Godkände deklarationen i appen eller med e-tjänsten senast den 28 mars utan att göra några ändringar eller lägga till något. 
Lämnar du in deklarationen innan 28 mars kan du få pengarna redan i april
Lämnar du in deklarationen innan 28 mars kan du få pengarna redan i april. Bildkälla: TT

Men bra att veta är att den absolut sista dagen för att skicka in sin inkomstdeklaration är den 2 maj. Om du väntar till efter 28 mars eller behövde göra ändringar kan du vänta att få in pengarna den 8 juni. 

Om det blivit så att du behöver betala tillbaka pengar så är absolut sista dagen du får reda på vilken summa det blir 7 augusti. Sedan måste pengarna betalas in till Skatteverket senast den 12 november. 

Vill du läsa ännu mer om alla viktiga datum för deklarationen 2018 kan du göra det här. Förra året gick Skatteverket ut med en varning efter att en person blev lurad på en summa pengar efter att ha blivit kontaktad på Facebook, det kan du läsa mer om här

Om du är orolig över att behöva betala tillbaka pengar så kanske det känns bättre när du får höra att Linn Ahlborg behövde betala hela 360 000 förra året. Varför hon fick betala en så stor summa berättar hon här

Kommer du få tillbaka på skatten?