Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kevin-fallet: Idag kommer nya uppgifter avslöjas

Nyheter | 27/03/2018 07:59

1998 hittades 4-åriga Kevin ​död i Arvika. Nästan 20 år senare återupptog åklagaren Niclas Wargren förundersökningen om Kevin-fallet. Idag kommer nya uppgifter att presenteras under en pressträff.

Den 2 november 1998 avslutades Kevin-fallet av polisen. Men nästan 20 år senare återupptogs förundersökningen och idag kommer nya uppgifter presenteras. 

Det var 1998 som 4-åriga Kevin hittades död i Arvika. Efter bara någon vecka efter fick polisen ett samtal från en pappa som berättade att hans söner två sönder som var fem och sju år gamla hade viktig information. 

En av sönerna hade berättat att han sett något. Men senare pekades istället bröderna ut som gärningsmän av polisen, som påstod att de två pojkarna hade erkänt.

Men i maj 2017 öppnades Kevin-fallet upp igen, efter DN:s och SVT:s granskningar. Brödernas erkännande granskades. Det hade gjorts minst 31 förhör med bröderna, vilket är ovanligt många i förhållande till vad man brukar göra med barn. 

Kevin-fallet
Idag presenteras nya uppgifter i Kevin-fallet. Bild: TT

I granskningen som gjordes framkom nya uppgifter, och bröderna minns inte händelsen och kände sig orättvist utpekade. 

Idag, tisdag, kommer nya uppgifter att avslöjas i utredningen om Kevin-fallet under en pressträff, som börjar klockan 13.00. Åklagare Niclas Wargren återupptog förundersökningen förra året och kommer under idag att presentera nya uppgifter om fallet, skriver Aftonbladet

Det var alltså efter DN:s och SVT:s granskningarna som förundersökningen togs upp igen, och så här sa Wargren till Aftonbladet förra året:

– Vi tittar på andra gärningsmän, vi tittar på om det var en olycka, vi tittar på andra personer som kan vara inblandade fast det ändå inte var brott så att säga och kanske andra brott som inte är mord kan vara relevant också, sa han då.

Vill du läsa mer om Kevin-fallet? Det kan du göra här!  Förra året skrev Nyheter24 om uppgifterna från en 10-årig pojke som menade att bröderna aldrig hade varit på mordplatsen – här kan du läsa mer om det här

Bröderna från Kevinfallet: "Polisen får gärna be om ursäkt" – läs mer här

TV: Här förhör de 5-åringen som ska ha mördat 4-årige Kevin i Arvika

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du följt Kevinfallet?