Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Peter Madsen i tårar under rättegången: "Jag är förfärad"

Nyheter | 28/03/2018 18:34

Under onsdagen frågades mordmisstänkta Peter Madsen ut i rättegången om Kim Walls död. Han ska inte ha kunnat hålla sig från tårar och menar att han är förfärad över att hans liv nu kan vara över.

Den åttonde mars inleddes rättegången mot Peter Madsen i Köpenhamn. Den danska ubåtsfantasten som misstänkts ha mördat den svenska journalisten Kim Wall den tionde augusti 2017 – när de båda var ombord på ubåten Nautilus UC3. 

Peter Madsen har hela tiden nekat till mordet på Kim Wall men erkänt brott mot giftefriden eftersom att han styckade hennes kropp. 

Här kan du läsa mer om det uppmärksammade fallet

Under onsdagen, sjunde dagen i rätten, frågades Madsen ut om ett sms han skickat till sin dåvarande fru vid tidpunkten då Kim Wall ska ha dött. 

"På äventyr med Nautilus. Har det bra, dyker inte. Kram till katterna", skrev Madsen i ett sms till sin dåvarande fru.

Åklagaren undrade då: Hur kom det sig att han kunde skriva ett meddelande till frun men inte be om hjälp om Kim Walls död nu var en olycka?

Enligt tidigare uppgifter ska Madsen ha sagt att Kim Wall dog runt 23.05. Sms:et till frun skickades runt 23.25. 

Jakob Buch-Jepsen
Åklagare Jakob Buch-Jepsen. Bildkälla: TT

Grät i rätten

Frågeställningen ska ha blivit för mycket för Peter Madsen som ska ha fått tårar i ögonen. Enligt honom dog Kim Wall i en olycka och hela händelsen kan ha förstört hans liv. 

– Jag är förfärad över det som har skett. Jag kan inte föreställa mig att överleva psykiskt eller juridiskt, säger Peter Madsen under rättegången, skriver Omni.

Vad menar egentligen Peter Madsen ska ha hänt den där dagen i början av augusti? Här kan du läsa om hans förklaring.

Och sms.et? Enligt honom själv skickade han sms:et till sin fru eftersom att han visste att hon var hemma och kanske var orolig. Han ville därför skicka det för att säga att allt var okej.

Här kan du läsa mer om onsdagen i rätten

TV: Peter Madsens uppväxt – pappan slog bröderna med klädhängare

Läs också om Peter Madsens egna förklaring till vad som egentligen hände – Kim Wall ska ha dött på ett långsamt och plågsamt sätt

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du följt rättegången?