Peter Madsen är misstänkt för mordet på Kim Wall
Peter Madsen berättade i rätten om att Kim Wall dog på ett långsamt och plågsamt sätt. - Foto: Montage TT

Peter Madsen: Kim Wall dog på ett långsamt och plågsamt sätt

Under dagens förhandlingar i Köpenhamns Byret berättade mordåtalade Peter Madsen om sin version av vad som hände den 10 augusti.


Under onsdagen fortsätter rättegångsförhandlingarna mot mordmisstänkte Peter Madsen i Köpenhamns Byret.

Under dagen förväntas försvarsadvokaten Betina Hald Engmark ifrågasätta åklagarens version av vad som verkligen hände den 10 augusti i fjol. Hennes plan är alltså att belysa de oklarheter som finns i utredningen, och bygga sina argument på att man bland annat inte har kunnat fastställa orsaken till Kim Walls död.

Peter Madsen har hela tiden nekat till mordet på Kim Wall och menar att hon skulle ha dött till följd av en olycka på ubåten Nautilus UC3. Han har däremot erkänt brott mot griftefriden genom styckning och menar att han gick in i ett psykotiskt tillstånd som gjorde att han inte sökte hjälp, när Kim Wall hade dött.

Under onsdagen har han fått möjlighet att själv berätta vad som hände, och förklara ett sms som har fångat åklagarens uppmärksamhet. Han skickade sms:et till sin dåvarande fru från ubåten klockan 23.25. Då var Kim Wall redan död. 

"På äventyr med Nautilus. Har det bra, dyker inte. Kram till katterna".

Detta är en av flera uppgifter som specialåklagare Jacob Buch-Jepsen har ställt sig kritisk till: hur kunde Madsen förmå sig att skicka sms till sin fru, men inte kalla på hjälp?

Dessutom ljög Madsen. Mellan 20.42 och 23.05 befann sig ubåten under vatten. Vid 20.15 befann sig ubåten ovanför vattenytan, då Kim Wall sms:ade sin pojkvän. När ubåten väl dykt ska Madsen ha visat Kim Wall runt, innan hon intervjuade honom. 

Beskrev mordplanen en vecka innan Kim Wall dog

Med stöd av den rättsmedicinska och tekniska bevisningen tror åklagaren Jacob Buch-Jepsen att Madsen torterade och förgrep sig på Kim Wall innan han tog hennes liv. Något Madsen nekar till.

Men omkring en vecka innan Kim Wall försvann skickade Madsen andra sms, till en kvinna som i en sexuell kontext bad Madsen att hota henne.

Sms:en mellan Madsen och kvinnan skickades 4 augusti. Så här lät det från Madsen.

"Jag binder fast dig och genomborrar dig med ett grillspett".

"Så kommer hobbykniven fram och jag tittar på din hals. Var är din pulsåder?"

”Du ska alltså bindas fast i Nautilus".

”Jag har mordplanen redo, som en stor njutning".

I rättssalen påpekade Buch-Jepsen att det "verkar slående" att Madsen skriver sådana här sms och att han knappt en vecka senare anklagas för ett mord som tros ha utförts på samma sätt.

– Det är helt absurt att ha en sådan konversation och sedan gå ut och göra det. Det skulle ingen förståndig människa göra, svarade Madsen i rätten enligt Aftonbladet.

"Kim Wall dog på ett långsamt och plågsamt sätt"

Flera gånger har Peter Madsen ändrat sin förklaring till vad som hänt Kim Wall. Till en början hävdade han till och med att hon var vid liv när han senast såg henne, då han hade släppt av henne.

– Jag ville inte berätta vad som hänt, eftersom Kim Wall dog på ett långsamt och plågsamt sätt, förklarade Madsen i rätten under onsdagen enligt Expressen.

Uteslöts ur bdsm-sällskap

En stor del av rättegången har gått till att fråga Madsen och vittnen om Madsens sexuella preferenser och erfarenhet av bdsm. Än så länge har inget vittne bekräftat att Madsen uttryckt ett gränsöverskridande beteende i dessa sällskap.

År 2000 var Madsen under en kortare period med i organisationen "Svarta Sällskapet", en förening för personer intresserade av bdsm. Enligt ett vittne, som själv har varit medlem i föreningen i 14 år, uteslöts Madsen ur sällskapet. 

– Han blev utesluten för att han var för passiv. Han hade en fascination snarare än en vilja att utforska de här sakerna, sa vittnet under onsdagen enligt Aftonbladet.

Domen avkunnas 25 april.

Läs mer om det så kallade ubåts-dramat:

Här är Leif GW Perssons teori om vad som hände på ubåten

Kim Walls mammas stora sorg efter beskedet

Peter Madsens version: Kim Wall fick 70 kilo tung lucka i huvudet

Polisens nya fynd: Har hittat såg i närheten av Peter Madsens ubåt

Peter Madsen ska utredas för fler mordfall – i Sverige

Nya beviset mot Peter Madsen: Har filmer på äkta mord

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du följt rättegången?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ludmila Engquists ord chockar profilen: "Så j*vla pressad"

EU kan stänga Tiktok Lite

EU hotar med att stänga ner Tiktok-versionen Tiktok Lite. "Giftigt och beroendeframkallande" varnar EU-kommissionen.

Per grundlurad på bitcoin: Bestulen på en miljon kronor

Tusentals svenskar har blivit lurade på pengar som de trodde att de investerade i kyptovalutor. Men i verkligheten fyllde Per och de andra lurade svenskarna bara bedragarnas fickor med sina surt förvärvade slantar. Pengar som de aldrig får tillbaka. – Jag är inget dumhuvud. Men på ett helt fantastiskt sätt så har de här människorna lyckats lura mig på en miljon inom loppet av några veckor, säger Per.

Nu inför Hongkong förbud mot engångsplast

Regeringen i Hongkong vill förbjuda engångsplast. Bestick, sugrör och tallrikar i plast ska fasas ut under en sexmånadersperiod för att minska föroreningar och göra staden mer miljövänlig.

Unikt fall i HD: Är det grymt att avhysa hemlösa?

Utgör det ett "grymt och ovanligt" straff att förbjuda hemlösa att sova utomhus – även om det saknas plats på härbärgen? USA:s högsta domstol ska ta ställning till frågan, i en tid då över en kvarts miljon människor beräknas vara hemlösa i landet.

Motala: Polisen rapporterar om brand

"Brand i ett flerfamiljshus i Motala.", skriver polisen på sin hemsida.