Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

12 aprilskämt som du absolut inte ska dra

- 31/03/2018, 20:53

Första april är snart här och det är dags att lura din dumma sillar till vänner och familj. Men läs den här listan först, det finns nämligen en hel del saker man bara inte FÅR skämta om.

1. "Jag gör slut"

Nej nej nej, dra inte det här skämtet. Oavsett reaktion blir det inte bra. Om din partner "går på" skämtet blir hen säkert jätteledsen, och du framstår som en dålig pojk/flickvän. Alternativet är att din partner är helt med på bollen, och drar en lättnades suck att förhållandet är över. Och det var ju absolut inte det du hade tänkt dig? 

2. "Jag är gravid"

Det här kan bara sluta dåligt. Om din partner får panik är det ganska taskigt, och kanske inte den reaktion du hoppats på? Blir din partner glad så är du också den som måste berätta sanningen och göra hen besviken. Och det kanske inte heller var reaktionen du hoppades på? Nej, det här skämtet kan dra igång väldigt jobbiga samtal. 

3. "Vill du gifta dig med mig?"

Det här är också en riktigt dålig idé. Oavsett om partnern svara ja eller nej så blir det liksom inte roligt för dig eller den andra personen. 

Skämta inte om frieri
Det här är en dålig idé som skämt. Bildkälla: Pixabay

4. "Jag är kär i dig"

Du ska absolut inte lura någon genom att spela på känslor. Kom igen, det är bara sjukt taskigt. Speciellt eftersom själva avslöjandet av skämtet blir något i stil med: "Du kunde väl inte tro att JAG någonsin skulle vara kär i DIG". Sjukt elakt. 

5. Om döden

Du får absolut inte skoja om att någon dött. Men det säger sig självt.

6. "Jag har cancer/hiv"

Det borde vara ganska självklart att man inte skämtar om att man har livshotande/extremt allvarliga sjukdomar. Men för säkerhets skull varnar vi en extra gång för att inte göra detta. 

7. Otrohet

Det här är också sjukt elakt, och kan verkligen förstöra ditt förhållande. 

8. Gömma någons nycklar

Så himla taskigt!!

9. Att man varit med om en olycka eller är skadad

Tänk på att personerna du berättar det här för vill att du ska må bra och kommer bli väldigt oroliga och ledsna om de får höra att du på något vis inte mår bra. Så det blir inte så roligt. 

10. Saker som gör ont

Nej, det är inte roligt, möjligtvis för dig som orsakar skadan. Men att sedan motivera för din kompis som fått en spik i foten att du tyckte det kunde bli "ett bra aprilskämt" kommer inte fungera så bra. 

11. Gömma någons medicin

Kan potentiellt vara livsfarligt.

12. Bränna upp någons hus

Inklusive andra saker som är olagliga. 

April april din dumma sill?