Pojke som skarattar. Förlovning. Gravid kvinna. Smiley som ser besvärad ut
Dessa aprilskämt ska du absolut inte dra - Foto: Montage

12 aprilskämt som du absolut inte ska dra

Första april är här och det är dags att lura din dumma sillar till vänner och familj. Men läs den här listan först, det finns nämligen en hel del saker man bara inte FÅR skämta om.


1. "Jag gör slut"

Nej nej nej, dra inte det här skämtet. Oavsett reaktion blir det inte bra. Om din partner "går på" skämtet blir hen säkert jätteledsen, och du framstår som en dålig pojk/flickvän. Alternativet är att din partner är helt med på bollen, och drar en lättnades suck att förhållandet är över. Och det var ju absolut inte det du hade tänkt dig? 

2. "Jag är gravid"

Det här kan bara sluta dåligt. Om din partner får panik är det ganska taskigt, och kanske inte den reaktion du hoppats på? Blir din partner glad så är du också den som måste berätta sanningen och göra hen besviken. Och det kanske inte heller var reaktionen du hoppades på? Nej, det här skämtet kan dra igång väldigt jobbiga samtal. 

3. "Vill du gifta dig med mig?"

Det här är också en riktigt dålig idé. Oavsett om partnern svara ja eller nej så blir det liksom inte roligt för dig eller den andra personen. 

Det här är en dålig idé som skämt. Bildkälla: Pixabay

4. "Jag är kär i dig"

Du ska absolut inte lura någon genom att spela på känslor. Kom igen, det är bara sjukt taskigt. Speciellt eftersom själva avslöjandet av skämtet blir något i stil med: "Du kunde väl inte tro att JAG någonsin skulle vara kär i DIG". Sjukt elakt. 

5. Om döden

Du får absolut inte skoja om att någon dött. Men det säger sig självt.

6. "Jag har cancer/hiv"

Det borde vara ganska självklart att man inte skämtar om att man har livshotande/extremt allvarliga sjukdomar. Men för säkerhets skull varnar vi en extra gång för att inte göra detta. 

7. Otrohet

Det här är också sjukt elakt, och kan verkligen förstöra ditt förhållande. 

8. Gömma någons nycklar

Så himla taskigt!!

9. Att man varit med om en olycka eller är skadad

Tänk på att personerna du berättar det här för vill att du ska må bra och kommer bli väldigt oroliga och ledsna om de får höra att du på något vis inte mår bra. Så det blir inte så roligt. 

10. Saker som gör ont

Nej, det är inte roligt, möjligtvis för dig som orsakar skadan. Men att sedan motivera för din kompis som fått en spik i foten att du tyckte det kunde bli "ett bra aprilskämt" kommer inte fungera så bra. 

11. Gömma någons medicin

Kan potentiellt vara livsfarligt.

12. Bränna upp någons hus

Inklusive andra saker som är olagliga. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
April april din dumma sill?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.

Två gripna för mordförsök i Bredäng

1 timme sedan
En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

1 timme sedan
Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

1 timme sedan
Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

1 timme sedan
Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.