Flygvärdinnor vill att du berättar dessa sju saker för dem
7 saker flygvärdinnor vill att du berättar för dem när du flyger - Foto: TT (Montage)

7 saker flygvärdinnor vill att du berättar för dem när du flyger

En sak som flygpersonalen gärna vill att du berättar för dem är om du är flygrädd. Anledningen? För att de ska kunna hjälpa dig. Men det finns även andra saker de gärna vill att du berättar – här är några saker.


Att du är flygrädd, har någon sjukdom eller ser någon annan passagerare göra något hen inte får är bara några exempel på saker du borde berätta för flygpersonalen. 

Nyheter24 pratade med flygvärdinnan Sanna, som egentligen heter något annat, som avslöjade vad personalen allra helst vill veta om dig som passagerare. 

– Vi uppskattar alltid om passagerare som är flygrädda berättar det för oss så vi kan hjälpa personen under flygningen, säger Sanna till Nyheter24.

– Men också om man får lock för öronen och vill ha hjälp med det, eller om man har diabetes eller är allergisk mot något som kräver vård vid anfall.

Sanna berättar att desto mer de vet om sina passagerare under flygningen, desto bättre är det. Det för att de ska kunna förbereda sig för vad som kan inträffa när flygplanet väl är i luften. 

– Om man vet med sig att man har fått epilepsianfall tidigare så kan det vara bra för oss att veta det.

Något flygpersonalen gärna vill att du berättar är om något har inträffat på flygplanet. Kanske om någon annan passagerare bråkar med dig, eller är taskig. 

– Vi vill gärna veta det eftersom det är svårt för oss att läsa av alla och se hur alla mår. Så om det är någon som beter sig dåligt så vill vi veta det. Vi vill gärna veta om de tycker att något låter, luktar eller ser konstigt ut på planet. Allt är i förebyggande syfte för att vi ska kunna kolla upp så att det inte är någon fara, säger Sanna till Nyheter24.

Du kanske vill läsa mer om den riktiga anledningen till varför flygvärdinnan egentligen säger "hej" när du kliver ombord? Om du inte har koll på det så kan du läsa om här. 

Vet du vad som händer om någon dör ombord på ett flygplan? Det kan du läsa om här

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du flygrädd?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Trevande optimism i Qatar – men mycket kvarstår

Polisen rapporterar om trafikolycka, Skövde

"Vid koprsningen Ekängsvägen - Majorsgatan är det en fotgängare som blir påkörd av en bilist.", skriver polisen på sin hemsida.

Narkotikaförsäljning jämförs med serviceyrke

Försäkringskassan återkräver nästan 900 000 kronor från en man som fått sjukpenning samtidigt som han sålt narkotika. I sitt beslut jämför Försäkringskassan narkotikaförsäljningen med ett serviceyrke, rapporterar P4 Kalmar.

Oppositionen: Brist på förslag här och nu

Miljöpartiet och Centerpartiet tycker att regeringens energiproposition ekar tom på förslag här och nu. Vi och industrin vill ha ett mål nu för 2030 och för 2035. Det är nu vi behöver omställningen, det är nu vi behöver den förnybara energin, säger MP:s språkrör Daniel Helldén.

Ja till omstridd säkerhetslag i Hongkong

Hongkongs parlament har röstat ja till en ny hård säkerhetslag, som ska ge regimen ännu större möjligheter att slå till mot politiskt missnöje.

Costcos brakförlust – så mycket gick de back 2023

Costco Wholesale etablerade sig i Sverige 2022 och fler varuhus är redan på gång. Men hur gick det egentligen för den amerikanska butiksjätten under deras första år i Sverige?