Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

7 saker flygvärdinnor vill att du berättar för dem när du flyger

- 16/04/2018, 21:01

En sak som flygpersonalen gärna vill att du berättar för dem är om du är flygrädd. Anledningen? För att de ska kunna hjälpa dig. Men det finns även andra saker de gärna vill att du berättar – här är några saker.

Att du är flygrädd, har någon sjukdom eller ser någon annan passagerare göra något hen inte får är bara några exempel på saker du borde berätta för flygpersonalen. 

Nyheter24 pratade med flygvärdinnan Sanna, som egentligen heter något annat, som avslöjade vad personalen allra helst vill veta om dig som passagerare. 

– Vi uppskattar alltid om passagerare som är flygrädda berättar det för oss så vi kan hjälpa personen under flygningen, säger Sanna till Nyheter24.

– Men också om man får lock för öronen och vill ha hjälp med det, eller om man har diabetes eller är allergisk mot något som kräver vård vid anfall.

Sanna berättar att desto mer de vet om sina passagerare under flygningen, desto bättre är det. Det för att de ska kunna förbereda sig för vad som kan inträffa när flygplanet väl är i luften. 

– Om man vet med sig att man har fått epilepsianfall tidigare så kan det vara bra för oss att veta det.

Något flygpersonalen gärna vill att du berättar är om något har inträffat på flygplanet. Kanske om någon annan passagerare bråkar med dig, eller är taskig. 

– Vi vill gärna veta det eftersom det är svårt för oss att läsa av alla och se hur alla mår. Så om det är någon som beter sig dåligt så vill vi veta det. Vi vill gärna veta om de tycker att något låter, luktar eller ser konstigt ut på planet. Allt är i förebyggande syfte för att vi ska kunna kolla upp så att det inte är någon fara, säger Sanna till Nyheter24.

Du kanske vill läsa mer om den riktiga anledningen till varför flygvärdinnan egentligen säger "hej" när du kliver ombord? Om du inte har koll på det så kan du läsa om här. 

Vet du vad som händer om någon dör ombord på ett flygplan? Det kan du läsa om här

TV: Därför har flygplan fortfarande askkoppar

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.