Emelie/Magnus Hedberg
Emelie ljög om sina skulder för sambon och tvingades söka till Lyxfällan. - Foto: TV3/Montage

Sökte till Lyxfällan för att rädda förhållandet – efter lögnerna

Det var när Emelie blev gravid och paret skulle ansöka om ett bolån tillsammans som det kom fram att hon hade enormt stora skulder hos Kronofogden. Sambon Carl som är ekonom blev mycket besviken och sa att Emelie var tvungen att söka till Lyxfällan.


Emelies dåliga ekonomiska beteende började när hennes pappa gick bort för några år sedan. För att döva smärtan shoppade hon otroligt mycket och la pengarna på kläder, fransförlängning och inredning. 

När pengarna tog slut fortsatte hon att låna mer och mer för att fortsätta den lyxiga livsstilen. Under hela den här tiden visste inte hennes sambo Carl om hennes skulder. Han jobbar som ekonom och Emelie skämdes över sin ekonomiska situation. 

När Emelie sedan blev gravid med parets första barn började de tänka på att köpa ett hus tillsammans. Carl gjorde klart allt för ansökningen om ett lånelöfte i bådas namn och då var Emelie tvungen att berätta varför hon inte kunde ta något lån. 

– Han blev ju arg, säger Emelie i Lyxfällan

Carl blev mycket besviken på henne och ställde ett ultimatum. Hon var tvungen att ta tag i sin situation eller så skulle han lämna henne. 

– Vi bråkar ju mycket om att jag ska börja betala för mat och hyra, säger Emelie. 

Emelie sökte till Lyxfällan men fortsatte att shoppa onödiga saker fram tills att Magnus Hedberg och Patrik Wincent klev in genom dörren. 

Emelie har totalt nästan 260 000 i skulder och mycket av det har gått till Kronofogden. Pengarna har hon bara lagt på onödiga saker som kläder, inredning och lösögonfransar.  

Se mer i klippet ovan. 

Lyxfällan sänds torsdagar 20:00 på TV3. 

Om du gillar Lyxfällan kanske du också vill läsa om Nathalie som hoppade av Lyxfällan mitt under inspelningen. Henne kan du läsa mer om här. I Lyxfällan har det genom åren slagits en hel del rekord. 

En som slog flera rekord var Christoffer som förutom att ha en månadskostnad på över 100 000 kronor också brände hela 500 000 kronor på bara en timme. Honom kan du läsa mer om här

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

En pojke i femårsåldern har avlidit efter att han i söndags gick genom isen på Tjärnasjön.

Huawei dubblerade sin vinst

Den kinesiska telekomjätten Huawei Technologies rapporterar att bolagets vinst mer än dubblerades förra året. Nettovinsten blev 2023 87 miljarder yuan, vilket motsvarar 12 miljarder dollar. Intäkterna ökade med tio procent.

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

1 timme sedan
Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

1 timme sedan
Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4. En lokförare ska vara skadad.