Alex och Sigge om Jocke och Jonna: "Jordens avskum"

I senaste avsnitt av Alex Schulman och Sigge Eklunds podcast går radarparet till hård attack mot Jocke och Jonna Lundells video om Guldtuben. Och de är inte särskilt snälla.


Det har stormat en HEL del runt Joakim och Jonna Lundell de senaste dagarna. Anledningen? Det började med att paret la ut en video där de kritiserade årets Guldtuben. En gala där personer kan vinna pris för bland annat "Årets youtube" och "Årets Instagram.

I videon anklagar Jocke och Jonna juryn för att ha riggat galan och är arga över att de själva inte har blivit nominerade – trots att de har en av Sveriges största Youtube-kanaler. 

"Det här är så skrattretande att det finns inte", säger Joakim i videon.

Här kan du läsa om hur Joakim kastar sitt pris, efter att han fått nog av "pissgalan"

Jocke och Jonna i videon om Guldtuben. Bildkälla: Youtube

Om dramat slutade där? Nej då valde Peg Parnevik att kommentera videon. På Twitter skrev hon, som en av de som är i juryn, att Jocke och Jonna inte nominerades för att "Jocke är rasist". Mer om det kan du läsa här.

Och nu har även Alex Schulman och Sigge Eklund valt att kommentera videon som Jocke och Jonna la ut på sin kanal om Guldtuben. Och de var inte snälla. I deras podcast Alex och Sigge sa det bland annat att de inte var glada över att deras barn tittar på deras kanal. 

– Jag vet att min dotter tjuvtittar. Vi sa åt henne för ett halvår sedan, när vi förstod vidden av hennes besatthet vid den här kanalen och när jag förstod vad innehållet var, att hon var tvungen att sluta titta, säger Alex i podden. 

Sigge håller med och säger att det är en sorg att "jordens avskum" letat sig in i deras barns sovrum. Vidare pratar de om att de tycker att deras retorik i videon är opassande för barn och de inte vill att barnens första "lektion i mediakritik" ska komma från dem. 

– I en tid när media blir utsatt för stor press, i de här Trump-tiderna vi lever i, så ska man vara lite försiktigare när man kommer till kritik av det här slaget, säger Sigge i podcasten och syftar på Jocke och Jonnas kritik mot Guldtuben.

TV: Här kastar Joakim Lundell sitt pris: "Fuck det där!"

Läs också om att Joakim gett kritik till Alex tidigare

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Lyssnar du på Alex och Sigge?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Rekordmycket eventpengar till Bidens kampanj

Wingefors om miljardförsäljningen: "En lättnad"

Embracer säljer en av sina finaste juveler när man gör sig av med Gearbox. Vd Lars Wingefors beskriver den amerikanska spelutvecklaren som "jätteduktig med väldigt fina varumärken". Men i slutändan så är vi en business och vi måste ta rationella beslut, säger han.

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

Enligt åklagaren finns det ingen naturlig orsak till att jordskredet vid E6 i höstas skedde. Tre personer med koppling till företag om arbetat i området misstänkts för brott.

Mjölken blir dyrare – Arla höjer priset

Arla planerar att höja priserna på sina produkter den första april. Både mjölken och andra varor kommer bli dyrare.

Jätteanläggning mot koldioxid får ok i domstol

Energibolaget Stockholm Exergi får tummen upp av Mark- och miljödomstolen. Planen är att de ska bygga en av de första anläggningarna för koldioxidinfångning i Sverige

Kvinna frias från krigsbrott i Syrien

Hovrätten friar en 35-årig kvinna från anklagelser om krigsförbrytelser i Syrien 2014, skriver flera medier. Kvinnan har tidigare dömts till tre månaders fängelse.